УКР РУС

Інтер здобув мінімальну перемогу над Торіно, Рома розділила очки з Сампдорією, Лаціо впевнено переграв Венецію

22 грудня 2021 Читать на русском

В рамках італійського мідвіку було проведено кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 19-й тур

Сассуоло – Болонья – 0:3

Голи: Орсоліні, 36, Хікі, 44, Сантандер, 90+4

Венеція – Лаціо – 1:3

Голи: Форте, 30 – Педро, 3, Ачербі, 48, Альберто, 90+5

Вилучення: Тессман, 90+1 (Венеція)

Верона – Фіорентина – 1:1

Голи: Лазанья, 17 – Кастровіллі, 81

Інтер – Торіно – 1:0

Гол: Дюмфріс, 30

Рома – Сампдорія – 1:1

Голи: Шомуродов, 72 – Габ'ядіні, 80

Наполі – Спеція – початок о 21:45

Емполі – Мілан – початок о 21:45

Сассуоло в рідних стінах приймав Болонью, якій в останній трьох турах не вдалося набрати бодай один заліковий бал. Гості дуже хотіли перемогти – і це бажання конвертувалось у два голи ще до перерви. Так, на 36-й хвилині вони відкрили рахунок внаслідок передачі Ніко Домінгеса на лівий край штрафного та потужного удару Орсоліні в ближню дев'ятку, а на 44-й перевагу болонців подвоїв Хікі – він спокійно прийняв пас від кутового прапорця на лінію півкола й пробив у дальній верхній кут. 0:2!

Хікі став лишень сьомим захисником, народженим після 2000 року, якому вдалося забити 4+ голів у топ-5 чемпіонатів Європи. В другому ж таймі Сассуоло не змогло відіграти бодай один гол, а в компенсований час свіжий Сантандер добив "нероверді" – 0:3! Болонья святкує розгром.

У паралельній зустрічі Венеція приймала Лаціо. Римляни вийшли вперед вже на 3-й хвилині зусиллями Педро, якому вдався прохід метрів на 30, від центру поля до лівого краю штрафного. Іспанець завершив його точним ударом в ближній кут – 0:1! Втім, через 28 хвилин новачок Серії А відновив статус-кво завдяки подачі з правого флангу від Араму на голову Форте. 1:1.

На перерву команди пішли за нічийного рахунку, але всього за дві хвилини після відновлення гри "орли" знову забили – цього разу відзначився Ачербі, який плечем замкнув навіс з кутового. 1:2! Відіграти цей гол господарям вже не вдалося, а у компенсований час вони ще й у меншості залишились. Лаціо ж при грі 11 на 10 швидко добив Венецію голом Луїса Альберто. 1:3! Римляни знову на коні.

Верона вдома зустрічалася з Фіорентиною, намагаючись реабілітуватись за дві поспіль поразки. "Фіалки" у попередньому турі втратили очки й пропустили Ювентус уперед, але відставання від туринців складало всього чотири бали – а до зони ЛЧ не вистачало сім. Таким чином, флорентійцям була потрібна виключно перемога – втім, вже на 17-й хвилині вони ковтнули гол. Веронці вийшли вперед завдяки передачі Капрарі між двома захисниками й пострілу Лазаньї в ближній кут з лінії штрафного. 1:0!

На перерву команди відправились саме з цим рахунком. Фіорентина провалила перший тайм, однак у другому гості домінували. Щоправда, відігратися не вдавалося дуже довго. Аж на 81-й хвилині активність флорентійців принесла успіх: Влаховіч зачепився за м'яч у карному майданчику й викотив пас Терзічу, той виконав простріл, а Кастровіллі головою в падінні переправив сферу в дальній кут – 1:1! На більше підопічних Вінценцо Італьяно не вистачило. Фінальний свисток зафіксував нічию.

Інтер у будь-якому випадку йшов святкувати Різдво в статусі зимового чемпіона, але в домашньому поєдинку проти Торіно міланці явно бажали влаштувати свято вболівальникам. Та і завдання наростити відрив ніхто не скасовував – від четвертої позиції "нерадзуррі" могли втекти аж на 8 очок, а Мілан і Наполі в разі осічки в своїх матчах ризикували відстати на 7 залікових балів. Словом, підопічним Сімоне Індзагі необхідно було виграти у команди Івана Юріча.

Фаворит зустрічі підтвердив свій статус на 30-й хвилині, відкривши рахунок у швидкій контратаці з ефектним завершеннями. Дюмфріс зробив останній дотик до м'яча, відправивши його метрів з 17-ти у лівий нижній кут – 1:0! Цей рахунок, попри гідний футбол у виконанні гостей, протримався до самого фінального свистка, хоча перед ним Інтер міг забити і другий гол – втім, Санчес, перегравши голкіпера влучив у стійку. "Нерадзуррі" святкують мінімальну перемогу.

Рома у паралельній зустрічі приймала Сампдорію. "Вовки" у випадку перемоги над генуезцями обійшли б Ювентус і зайняли п'яту позицію, наблизившись до зони ЛЧ на відстань чотирьох залікових балів. Після розгрому Аталанти у тріумфі "джалороссі" ніхто не сумнівався – втім, надзвичайної переваги над гостями римляни не захопили. До 70-х хвилин на табло горіли "нулі".

Аж на 72-й хвилині Ромі вдалося відкрити рахунок. Відзначився свіжий Шомуродов, який увійшов на лівий край штрафного – він двічі прострілював в ноги захисникам і ловив відскок, після чого змістився в центр і пробив під ближню стійку. Втім, щастя гостей тривало недовго. Вже на 80-й Сампа зрівняла внаслідок кутового: Аскільдсен головою скинув подачу на дальню стійку, Квальярелла прострілив, Коллі з п'яти метрів влучив у штангу, а Габ'ядіні добив у порожні ворота – 1:1! Цей гол виявився останнім у зустрічі. Нічия у Римі!

Дженоа втримала нічию з Аталантою: заслужений відскок Шевченка, криза втомлених бергамасків і хороший матч Маліновського