УКР РУС

Рома у меншості поступилась Торіно і погіршила шанси на топ-4, Лаціо перестріляв Беневенто у дуелі братів Індзагі

18 квітня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю у 31-му турі чемпіонату Італії відбулось кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 31-й тур

Болонья – Спеція – 4:1

Голи: Орсоліні, 11 (пен.), Барроу, 18, Сванберг, 55, 60 – Ісмаїлі, 35

Лаціо – Беневенто – 5:3

Голи: Депаолі (аг.), 10, Іммобіле, 21, 90+6, Корреа, 36, Монтіпо, 48 (аг.) – Сау, 45, Віола, 63, Глік, 85

Нереалізований пенальті: Іммобіле, 55 (Лаціо)

Торіно – Рома – 3:1

Голи: Санабрія, 57, Дзадза, 72, Рінкон, 90+2 – Майораль, 3

Вилучення: Діавара, 85 (Рома, друга жовта картка)

Мілан вистраждав перемогу над Дженоа – Манджукіч спровокував вирішальний автогол

Ще до середини тайму Болонья зуміла двічі відзначитись у воротах сусіда по турнірній таблиці – Спеції. Сімоне Бастоні зіграв рукою у власному штрафному і Рікардо Орсоліні з пенальті покарав суперник за необережність. А за сім хвилин Джерді Схаутен отримав розкішний пас зі своєї половини поля, пройшов наодинці до володінь Івана Проведеля і відпасував на Муса Барроу. Легіонеру Болоньї залишалось лише влучити у порожні ворота.

До перерви гості один гол відквитали – Ардіан Ісмаїлі опинився першим на м'ячі після навісу з кутового. Відпочинок краще подіяв на господарів – Маттіас Сванберг протягом п'яти хвилин оформив дубль. Перемога принесла Болоньї 37 очок і підняла на одинадцяту сходинку турнірної таблиці, Спеція з 32-ма пунктами залишилась чотирнадцятою.

Поєдинок двох братів Індзагі у матчі Лаціо та Беневенто носив скоріше формальний характер, оскільки Сімоне через COVID-19 змушений був делегувати свої повноваження помічнику Массіміліано Фаррісу. Відсутність алленаторе на тренерському містку римської команди не вплинула на "орлів", які вже на 10 хвилині вийшли вперед. Фабіо Депаолі, намагаючись врятувати свої ворота, у падінні переправив м'яч у сітку, записавши до пасиву автогол. Чіро Іммобіле зовсім скоро подвоїв перевагу Лаціо, скориставшись закиданням від Мілінковіча-Савіча за комір захисникам.

Лоренцо Монтіпо в середині тайму побачив перед собою "гірчичник" за підніжку у власному штрафному і Карлос Хоакін Корреа чітко реалізував одинадцятиметровий. Проте Беневенто не збирався здаватись і за хвилину до перерви Марко Сау зважився на удар з лінії воріт – м'яч полетів під поперечину повз Пепе Рейну, для якого цей постріл став неочікуваним.

Одразу по перерві Корреа оформив дубль, забивши з гострого кута поміж ніг Лоренцо Монтіпо, однак гол записали саме на голкіпера Беневенто. Згодом Іммобіле втратив шанс збільшити рахунок з пенальті – Монтіпо реабілітувався, вгадавши напрямок польоту м'яча. Піднесені духом, гості помчали до воріт суперника і заробили одинадцятиметровий, який чітко реалізував Ніколас Віола. Майже одразу Беневенто забив втретє, але арбітр гол скасував, угледівши порушення правил. Та підопічні Філіппо Індзагі не заспокоїлись і за 5 хвилин до завершення матчу скоротили рахунок до мінімуму – Каміль Глік після подачі з кутового вгатив сферу у сітку. На 6 доданій хвилині Іммобіле поставив масну крапку, реабілітувавшись за незебитий пенальті.

Непроста перемога дозволила Лаціо набрати 57 очок і майже впритул наблизитись до Наполі, який йде п'ятим. Беневенто з 30-ма пунктами – шістнадцятий.

Після непростого чвертьфіналу з Аяксом у Лізі Європи Паулу Фонсека дав кільком лідерам Роми заслужений відпочинок у виїзному матчі з Торіно. Проте, це не завадило "вовкам" вже на 3-й хвилині вийти вперед: після помилки захисника м'яч потрапив до футболістів римської команди, які вивели Борху Майораля віч-на-віч з голкіпером "биків".

Господарі зрівняли на початку другого тайму. Крістіан Ансальді легко пройшов правим флангом, а захисники, замість того, аби спробувати відібрати м'яч у аргентинця задкували, очікуючи, яке ж рішення прийме суперник. Оборонець несподівано навісив в район одинадцятиметрової позначки прямо на голову Антоніо Санабрії і парагвайський форвард легко відновив статус-кво.

Обидва тренери вирішили змінювати ситуацію замінами. "Чуйка" Давіде Ніколи спрацювала краще – Сімоне Дзадза, якого наставник "биків" випустив на поле, вже за хвилину святкував взяття воріт, вдало зігравши на добиванні. За п'ять хвилин до завершення матчу римляни залишились у меншості: Діавара побачив перед собою другу жовту картку. А вже у доданий час Томас Рінкон поховав останні надії Роми на успіх, забивши втретє. Поразка значно погіршила шанси команди Фонсеки на топ-4 – "вовки" з 54-ма очками залишились сьомими.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ