УКР РУС

Спеція з Коваленком програла Ювентусу, Наполі оступився з Лечче, Лаціо втратив перемогу над Сампдорією

31 серпня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У середу 4-й тур чемпіонату Італії продовжили декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 4-й тур

Сампдорія – Лаціо – 1:1

Голи: Габ'ядіні, 90+2 – Іммобіле, 21

Удінезе – Фіорентина – 1:0

Гол: Бету, 17

Емполі – Верона – 1:1

Голи: Балданці, 26 – Каллон, 69

Наполі – Лечче – 1:1

Голи: Ельмас, 27 – Коломбо, 31

Нереалізований пенальті: Коломбо, 25 (Лечче)

Ювентус – Спеція – 2:0

Голи: Влаховіч, 9, Мілік, 90+2

Рома завдяки історичному дублю Дибали розгромила Монцу, Інтер здолав Кремонезе, Мілан розписав нічию з Сассуоло

Лаціо розмочив ворота Сампдорії в середині першого тайму. Божевільний пас п'ятою від Мілінковіча-Савіча, який вивів Іммобіле сам на сам – Чіро не підвів, легко обігравши кіпера генуезців. Згодом він міг подвоювати, але влучив у ліву стійку. Сампдорія мала шанс на пенальті, коли Квальяреллі наступили на ногу у штрафному, але арбітр після перегляду VAR відмовився призначати стандарт.

Наприкінці тайму Проведель у падінні врятував римлян після пострілу з гострого кута від того ж Квальярелли. Друга половина гри минула практично без моментів – здавалось, "орли" на класі доведуть поєдинок до перемоги, однак іншої думки був Габ'ядіні, який у доданий час лівою закрутив у протилежний від голкіпера кут і врятував для Сампдорії нічию.

Бету вивів Удінезе вперед ще до середини тайму, поціливши у ворота Фіорентини з меж штрафного майданчика. Згодом Кварта після навісу з кутового міг забивати головою, але кіпер "б'янконері" вчасно зреагував. За мить Сапонара з вбивчої позиції запустив сферу по горобцях, змарнувавши другий поспіль шанс "фіалок". Під кінець матчу Делофеу цілив під поперечину і лише реакція Сільвестрі врятувала Удіне. Вже у доданий час Саксесс подвоїв перевагу Фіорентини, але гол було скасовано через офсайд.

У ще одному матчі Емполі приймав Верону. Господарі завдяки дебютному голу Балданці за дорослу команду вирвались вперед на екваторі першої сорокап'ятихвилинки і тримались майже 45 хвилин. В середині другого тайму на полі з'явився Каллон і одразу ж зрівняв. На більше команд не вистачило.

Перший по-справжньому небезпечний момент біля воріт Лечче Наполі створив лише в середині тайму – Політано бив у праву дев'ятку, але воротар врятував. Майже одразу гості отримали право на одинадцятиметровий – Ндомбеле завалив суперника у власному штрафному. Коломбо пробив Мерета, але арбітр попросив перебити. Друга спроба завершилась фіаско – кіпер вгадав напрямок польоту м'яча і у падінні потягнув сферу. Партенопейці на крилах полетіли забивати і повели 1:0 – Ельмас добив снаряд після відскоку. За 4 хвилини Коломбо реабілітувався, метрів з 20 закрутивши у ліву дев'ятку.

По перерві Наполі закрив суперника на його частині поля, але м'яч вперто не ліз у ворота. Ельмас, Естігор, Осімхен – всі вони могли доводити рахунок до непристойного, але бракувало везіння. Зрештою, поєдинок так і завершився бойовою нічиєю і неочікуваною втратою очок неаполітанцями.

Ювентус забив у ворота Спеції вже на дев'ятій хвилині – Влаховіч поцілив у праву дев'ятку без шансів для голкіпера. Гаясі за трохи зрівняв, але зафіксований метровий офсайд відібрав гол у ганського нападника. У складі гостей в основі нарешті з'явився український півзахисник Віктор Коваленко (вперше в сезоні). Наш співвітчизник, який провів на полі 60 хвилин, був доволі активним і під кінець тайму ледь не допоміг своїй команді зрівняти – Сепція створила декілька непоганих моментів і лише самовіддана гра захисту і травма Щенсни врятувала "Стару синьйору" від гола. Зрештою поляк не зміг продовжити матч і на ношах покинув поле. В останні хвилини туринці грали просто на відбій.

По перерві Спеція знову притисла Ювентус до своїх воріт – у підопічних Аллегрі геть нічого не виходило. Зрештою, лише у доданий час Мілік, який вийшов на заміну, зумів зняти питання щодо переможця – помилка захисників дозволила поляку прийняти м'яч у штрафному і з розвороту прошити кіпера Спеції.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ