УКР РУС

Болонья сенсаційно поступилась Кальярі і втратила шанс піднятись у топ-4 Серії А, Лаціо впритул наблизився до зони ЛЧlight

14 січня 21:02 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

В рамках програми дня у 20-му турі італійської Серії А було проведено кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2023/24, 21-й тур

Лаціо – Лечче – 1:0

Гол: Феліпе Андерсон, 58

Кальярі – Болонья – 2:1

Голи: Петанья, 32, Калафйорі, 69 (аг.) – Орсоліні, 24

Фіорентина – Удінезе – 2:2

Голи: Белтран, 56, Нзола, 87 (п.) – Ловріч, 10, Товен, 73

Моурінью можуть звільнити з Роми – провал у дербі розлютив президента, майбутнє Жозе на волосині

Лаціо здобув четверту поспіль перемогу, здолавши у рідних стінах Лечче. Єдиний гол на 58-й хвилині забив Феліпе Андерсон, якому асистував Луїс Альберто. Завдяки цьому римляни піднялись на три позиції вгору, впритул наблизившись до зони ЛЧ – "орли" програють четверту позицію Фіорентині лишень через додаткові показники, а так у команд по 33 очки.

Болонья сенсаційно поступилась одному з аутсайдерів Серії А Кальярі. Гості почали агресивно і в середині тайму зуміли вийти вперед – Орсоліні реалізував вихід сам на сам. Та зовсім скоро господарі відігрались – Петанья у схожому стилі вирівняв становище.

На екваторі другої сорокап'ятихвилинки запахло сенсацією, коли Калафйорі випадково зрізав сферу у власні ворота. Здавалось, "червоно-чорні" от-от врятуються, бодай зрівнявши рахунок, однак підропічні Раньєрі вистояли, здобувши надважливі три очки. Кальярі покинув зону вильоту, піднявшись одразу на 16-ту сходинку. Болонья ж зазнала другої поразки у трьох останніх матчах і втратила шанс увірватись у зону Ліги чемпіонів.

Фіорентина лише завдяки пенальті на останніх хвилинах врятувала нічию з Удінезе. Ловріч відзначився у воротах гостей вже на 10-й хвилині і на перерву "б'янконері" пішли перемагаючи. Белтран на початку другого тайму вдало замкнув навіс головою, відновивши статус-кво, але Удінезе за трохи знову вирвався вперед. Фатальною стала гра рукою у гостей – Нзола, який тільки вийшов на заміну, з пенальті врятував для Фіорентини одне очко.

Десять українських талантів, які здивують світ: шанс Хабі Алонсо, респект Ульфа Кірстена, прототипи Судакова і Довбика