УКР РУС

Мілан у серії пенальті обіграв Лаціо та вийшов у фінал Кубка Італії: огляд матчу

1 березня 2018 Читать на русском

Мілан переміг Лаціо у матчі-відповіді 1/2 фіналу Кубка Італії. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Ротація від Індзагі, переможний консерватизм Гаттузо

Сімоне Індзагі вдався до невеликої ротації порівняно з матчем Серії А проти Сассуоло в минулий вікенд: в запасі залишилися Уоллес та Лукаку, яких замінили Луліч та Касерес відповідно. Дженнаро Гаттузо не став змінювати переможний склад, що за три дні до цього на «Стадіо Олімпіко» здобув важливу перемогу на Ромою в рамках матчу Серії А.

Для Лаціо вихід у фінал Кубку міг стати другим поспіль та третім за останні чотири сезони. Востаннє «орли» вигравали трофей майже п’ять років тому, коли у вирішальному матчі на тому ж таки «Стадіо Олімпіко» мінімально обіграли Рому. Мілан виходив до фіналу турніру у 2016 році, але тоді «россонері» в додатковий час поступилися Ювентусу, а Кубок Італії гравці Мілана востаннє підіймали над головою в далекому 2003 році, коли Гаттузо ще в якості гравця «кував славу» міланського клубу.

Гаттузо: Мілану треба вдягнути шоломи та йти в бій проти Лаціо, Інтера та Арсенала

Перший тайм: Мілан більше володіє територією, Лаціо грає гостріше

Господарі поля розпочали матч набагато активніше за суперника. Вже в дебюті гри небезпечно пробивали по воротах Іммобіле та Мілінковіч-Савіч, але обидва рази "россонері" рятував Доннарумма. Мілан на початку матчу багато помилявся при передачах на власній половині поля. Одна з обрізок від Родрігеса ледь не призвела до голу від все того ж Мілінковіча-Савіча, але серб знову не зміг пробити голкіпера Мілана. Не пройшло і хвилини, як гості у контратаці й самі могли відкривати рахунок: Сусо гарно пробивав здалеку, але Стракоша не без зусиль відвів загрозу від воріт Лаціо.

Гравці Мілана у першому таймі намагалися закиданнями "знайти" на вістрі атаки Кутроне, але з цього мало що виходило. Патрік мав свій напівмомент після стандарту: Чалханоглу виконав подачу зі штрафного, Стракоша та його партнери по захисту зіграли неузгоджено між собою, і м'яч від Касереса несподівано відлетів до Кутроне, який не встиг зорієнтуватися в ситуації. У другій половині першого тайму Мілану все ж вдалося вирівняти гру, команди більше стали грати на зустрічних курсах, а гравці Лаціо під тиском "россонері" також стали помилятися при передачах на власній половині поля. В кінці тайму Мілан більше володів м'ячем, але Лаціо при цьому грав гостріше: два моменти не реалізував Іммобіле.

Лаціо – Мілан – 0:0 (4:5 - по пен) – відео голів та огляд матчу

Чалханоглу та Калабрія не змогли переграти Стракошу

На початку другого тайму Мілан продовжував контролювати м'яч, при цьому "россонері" створили немало небезпеки біля воріт Стракоші, один лише Хакан Чалханоглу тричі за перші 15 хвилин тайму пробивав по воротах албанського голкіпера Лаціо, але забити не вдалося: двічі голкіпер рятував Лаціо, а одного разу м'яч звалився з ноги у турецької "десятки" Мілана. Один з найкращих моментів у грі мав Калабрія, який, отримавши чудову передачу від Сусо, фактично розстрілював Стракошу, але воротарю Лаціо вдалося врятувати власну команду від неприємностей.

Михайличенко полетів у Рим на матчі Лаціо

Гостроти атакам Лаціо додав вихід Феліпе Андерсона замість Луїса Альберто: більшість атак "орлів" йшли через бразильця, який демонстрував прекрасну швидкість та дриблінг. Мілан намагався освіжити власні атакувальні дії виходом Калініча замість Кутроне.

Обидвом командам бажано було вирішити долю путівки до фіналу в основний час, адже вже за кілька днів до Лаціо в гості завітає Ювентус, а Мілан гратиме в неймовірно важливому з усіх точок зору дербі проти Інтера. Під кінець основного часу матчу гості трохи "підсіли" у захисті, а Лаціо перехопив ініціативу та намагався вирвати перемогу, проте гра все ж таки перейшла в додатковий час.

Змарнований супер-момент Калініча та напружена серія пенальті

У першій додатковій п'ятнадцятихвилинці команди обмінювалися гострими моментами. Воротам Доннарумми знов загрожував Іммобіле, а у Мілана дуже небезпечно пробивав Чалханоглу зі штрафного, після удару якого господарів врятував Стракоша. На початку другого екстратайму Мілінковіч-Савіч прорвався у штрафний майданчик крізь Бонуччі, але "россонері" у відчайдушному підкаті врятував Романьйолі. Лаціо тиснув на Мілан, намагаючись уникнути серії пенальті, а на 117 хвилині просто неймовірну можливість змарнував Нікола Калініч: партнери в контратаці вивели хорватського нападника віч на віч зі Стракошею, але Калініч примудрився запустити м'яч над поперечиною.

Справа дійшла до серії післяматчевих пенальті, де в усій красі постали голкіпери команд. Після перших п'яти ударів був забитий лише один м'яч: Стракоша парирував удари Родрігеса та Монтоліво, а Доннарумма впорався з пострілами Мілінковіча-Савіча та Лукаса Лейви. Після цього гравці обох команд забили з точки декілька разів поспіль. Все вирішилося, коли Луїс Феліпе пробив вище воріт, а Романьйолі бездоганно реалізував свою спробу. У підсумку — 4:5 на користь "россонері", і команда Гаттузо крокує до фіналу Кубку Італії, де на неї вже чекає Ювентус.

Кубок Італії. 1/2 фіналу, матч-відповідь

Лаціо – Мілан – 0:0 (4:5 по пен)

Перший матч — 0:0