УКР РУС

Кваліфікація Ліги чемпіонів: Зубков приніс Ференцварошу перемогу над Лудогорцем, БАТЕ та П'яст не виявили сильнішого

11 липня 2019 Читать на русском

Завершилися матчі другого ігрового дня у першому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів, 1-й кваліфікаційний раунд

Партизані – Карабах – 0:0

БАТЕ – П'яст – 1:1

Голи: Драгун, 64 – Пажишек, 36

Вилучення: Драгун, 90

Шериф – Сабуртало – 0:3

Голи: Роловіч, 30, Кохреїдзе, 67, Какубава, 71

Ференцварош – Лудогорець – 2:1

Голи: Нгуен, 6, Зубков, 65 – Свєрчок, 31

Слован – Сутьєска – 1:1

Голи: Шпорар, 82 – Кояшевіч, 90+5

Дандолк – Рига – 0:0

Лінфілд – Русенборг – 0:2

Голи: Єнсен, 22, Седерлун, 69

Валюр – Марібор – 0:3

Голи: Перічіч, 43, Хотіч, 60, Кронаветер, 86 (пенальті)

Албанський чемпіон Партизані втримав суху нічию у домашньому поєдинку проти азербайджанського Карабаха, який минулоріч грав у груповому етапі Ліги Європи.

Натомість грузинський чемпіон Сабуртало несподівано легко розгромив молдовський Шериф. Роловіч, Кохреїдзе та Какубава своїми забитими м'ячами в Тирасполі фактично вирішили долю путівки до наступного раунду змагань.

У ще одному поєдинку не змогли виявити сильнішого чемпіони Білорусі та Польщі. Рахунок відкрили поляки: Пажишек вдало зіграв головою після затяжної атаки П'яста. "Сябри" відігралися у другому таймі: Стасевич втримав м'яч на правому фланзі й прострілив на лінію штрафного майданчика, а там Станіслав Драгун класно пробив у нижній кут – 1:1 і доля путівки до 2-го раунду вирішиться у Глівіце.

У центральному матчі середи Ференцварош під керівництвом Сергія Реброва переграв Лудогорець. Угорці відкрили рахунок вже на старті поєдинку: Ловренчіч навісив із правого флангу, а Нгуен головою поклав м'яч у сітку. Та в середині тайму болгари зрівняли рахунок, коли Свєрчок вдало зіграв на добиванні. А на 65-й хвилині українець Олександр Зубков в один дотик замкнув простріл із лівого флангу й вирвав перемогу для "Фраді".

Натомість Слован не втримав перемогу над Сутьєскою. Під завісу поєдинку Даніель вивів Андража Шпорара на ударну позицію і форвард "небесно-блакитних" покарав кіпера Сутьєски. Але потім справжній шедевр виконав Дамір Кояшевіч. Він протягнув м'яч на чужій половині поля і завдав неймовірного удару з дальної відстані – 1:1 у підсумку.

До слова, два Артеми – Гордієнко та Сухоцький – провели всі 90 хвилин у складі Шерифа та Слована відповідно. Зате Рига з Романом Дебелком у складі не зуміла здолати опір Дандолка на виїзді.

Тим часом впевнені перемоги на виїзді здобули загартовані єврокубкові бійці Русенборг і Марібор. Норвежці впевнено здолали Лінфілд завдяки голам Єнсена та Седерлуна, а Марібор забив три м'ячі без відповіді у ворота ісландського Валюра.