УКР РУС

Кутузов: Кажуть, Шевченко лише з 7-го разу знайшов дорогу на базу "Мілана"

25 квітня 2017 Читать на русском

Колишній нападник "Мілана" і збірної Білорусі Віталій Кутузов розповів про холодний прийом в італійській команді з боку екс-гравців київського "Динамо" Кахи Каладзе та Андрія Шевченка.

"Джіджі Балестра, який тренував ще ван Бастена, подивився дві гри БАТЕ в чемпіонаті і сказав у "Мілані": "Цього хлопця треба брати". А після гри БАТЕ – "Мілан" Анатолій Капській повідомив, що в перерві Галліані зробив йому пропозицію про мій перехід. "Мілан" так поспішав, тому що мною цікавилася і "Фіорентина". Ну, а чого, хлопець молодий, дешевий – треба брати. Повторну гру "Мілан" – БАТЕ я дивився на "Сан-Сіро" вже як гравець "Мілана".

Як до переходу поставилися партнери по БАТЕ? Всі в шоці були. Хлопець, який їв з ними один хліб, тренувався на базі в Дудинці, бігав кроси по снігу, їде в команду Мальдіні і Шевченко.

Як не дивно, найхолодніше мене прийняли наші, Шевченко і Каладзе – хоча навряд чи молодий хлопець міг позбавити їх місця в складі. А решта гравців поставилися дуже доброзичливо.

У "Мілані" мені дали Opel Zafira. Я всього півроку, як права отримав, досвіду водіння – ніякого, жив спочатку в готелі в центрі Мілана, а мені кажуть: "Приїжджай завтра на базу". Кажуть, Шевченко в такій же ситуації тільки з сьомого разу знайшов правильну дорогу, але мене врятувала зорова пам'ять (спочатку мене возив на базу Резо Чохонелідзе, який допомагав "Мілані" російськомовним гравцям) дістався з першої спроби. Правда, я виїхав години за 3 з запасиком.

Чи намагався подружитися з Шевченком і Каладзе? Я не в тому статусі був, щоб зайве їх турбувати. Все-таки у великого футболіста багато турбот – роз'їзди, інтерв'ю, банківські рахунки, дружини, коханки. Навіщо його турбувати? Тож я не нав'язувався. Спілкувався як молодий футболіст з дорослими. Навіть більше, ніж з Андрієм, я спілкувався з його батьками. А з Кахою Каладзе кілька разів вечеряв у ресторані", – пригадав Кутузов.

Белотті: Шевченко – великий професіонал, який з легкістю забивав голи з будь-якої позиції

, а також у Viber