УКР РУС

Курченко: "Металіст" я не кидаю. За ним майбутнє. Команда себе ще покаже як в Україні, так і на міжнародних змаганнях

13 грудня 2016 Читать на русском

Власник харківського "Металіста" Сергій Курченко, який виїхав у Росію, вважає, що у нього хочуть забрати команду під виглядом допомоги клубу, перед цим довівши її до катастрофічного стану.

В інтерв'ю "Московському комсомольцю" він заявив, що в 2012 році придбанням "Металіста" фактично "врятував його від розорення". "Тоді настав термін виплати багатомільйонного кредиту, який колишній його власник, харківський горе-бізнесмен Ярославський, був не в змозі погасити. Він благав мене купити клуб і отримав за нього, в сумі, дуже серйозні гроші", – стверджує Курченко.

"Опальний олігарх" відзначив, що хотів зробити "Металіст" "фаворитом української першості" і йому багато чого вдалося. "Придбав не тільки клуб, але і стадіон "Металіст", розвивав школу дитячого футболу. Результат? "Металіст" вийшов в Лігу чемпіонів. Але багатьом хотілось нашкодити. Сьогодні мене звинувачують в несплаті податків, комунальних платежів. Тактика проста – довести ситуацію до краху, а потім перехопити "впалий" прапор. Дуже зручна схема. Під виглядом допомоги клубу нібито виплатити комунальні борги і під цим приводом забрати його собі", – вважає він.

На думку Курченка, "нагріти руки на цьому" намагається той же Олександр Ярославський. "Негоже в поважному віці займатися дрібним шахрайством. Але я "Металіст" не кидаю. За ним майбутнє. Команда себе ще покаже як в Україні, так і в міжнародних змаганнях", – переконаний він.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу