УКР РУС

Кубок Азії: Іран переможно завершив груповий етап, ОАЕ і Палестина застрибнули в плей-офф – відомі перші пари 1/8 фіналуlight

23 січня 19:20 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Завершився груповий етап Кубка Азії-2023 у квартеті С.

Кубок Азії, груповий раунд, другий тур

Іран – ОАЕ – 2:1

Голи: Таремі, 26, 65 – Аль-Гассані, 90+3

Нереалізований пенальті: Аль-Гассані, 64 (О)

Гонконг – Палестина – 0:3

Голи: Даббаг, 12, 60, Аль-Канбар, 48

Іран завершив груповий етап, набравши максимальну кількість очок. У третьому турі перси переграли ОАЕ завдяки взаємодії своїх зіркових форвардів – Азмун двічі асистував Таремі. До перерви Сердар акуратно перекинув на хід форварду Порту, а після перерви – зіграв на перехопленні перед чужим штрафним.

Кубок Азії: Австралія не змогла ідеально завершити груповий етап, Китай заочно викинули з турніру

Ще два голи Ірану судді скасували через офсайди, а третій – через сумнівний фол в атаці. На початку другого тайму Емірати спробували повернутися в гру, але безпомилково зіграв іранський воротар. Бейранванд потягнув кілька ударів, зокрема парирував пенальті від Аль-Гассані.

ОАЕ взагалі ризикували втратити друге місце та пролетіти повз плей-офф. Палестина в паралельному матчі розгромила Гонконг і нівелювала різницю голів (дублем відзначився Даббаг). Однак Аль-Гассані в компенсований час забив важливий гол і втримав Емірати на другій сходинці.

ОАЕ, маючи 4 очки, вийшли в 1/8 фіналу з другого місця завдяки кращій різниці забитих/пропущених, а Палестина з тими ж 4 очками пробилася в плей-офф з третього місця.

Визначилися перші пари 1/8 фіналу Кубка Азії. Іран зіграє проти Сирії, ОАЕ зустрінуться з Таджикистаном.