УКР РУС

Кубок Англії: Арсенал сенсаційно поступився Ноттінгему, Тоттенхем розгромив Уімблдон

7 січня 2018 Читать на русском

У неділю відбулися ще чотири поєдинки 1/32 фіналу Кубка Англії.

Лондонський Тоттенхем у другому таймі здолав опір Уімблдона завдяки дублю Харрі Кейна та забитому м'ячу Яна Вертонгена. Англійський нападник зумів забити два м'ячі протягом трьох хвилин, а для бельгійця цей гол став першим із 2013 року.

"Молотки" під керівництвом Девіда Мойєса не змогли на виїзді здолати представника Ліги 1 Шрусбері Таун. Більше того, ініціативою значніше володіли господарі поля, які завдали дев'ять ударів по воротах голкіпера збірної Англії Джо Харта. Тепер на Вест Хем чекає перегравання на "Олімпійському" в Лондоні.

Представник Чемпіоншипу і колишній гранд англійського футболу Лідс Юнайтед вкотре розчарував своїх прихильників. Підопічні Томаса Крістіансена примудрилися програти середняку Ліги 2 Ньюпорту. "Білі" повели в рахунку після влучного пострілу Гаетано Берарді на старті поєдинку, але пропустили двічі під завісу матчу.

Головна ж сенсація сталася в Ноттінгемі, де місцевий Форест дав справжній бій лондонському Арсеналу. Ще до перерви дубль до свого активу записав американський захисник Ерік Ліхай, а вдало виконані пенальті від юних Бена Бреретона та Кірана Дауела в другій половині матчу дозволили "лісникам" пройти до наступного раунду турніру. Команда Арсена Венгера зуміла відповісти лише двома голами: у першому таймі відзначився ветеран Пер Мертезакер, а в другому – Денні Велбек.

Кубок Англії, 1/32 фіналу

Тоттенхем – Уімблдон – 3:0

Голи: Кейн, 63, 65, Вертонген, 71

Шрусбері – Вест Хем – 0:0

Ньюпорт Лідс 2:1

Голи: Шонессі (автогол), 76, Маккулскі, 89 Берарді, 9

Вилучення: Сайс, 90+1 (Л)

Ноттінгем Форест Арсенал 4:2

Голи: Ліхай, 20, 44, Бреретон, 64 (пенальті), Дауел, 85 (пенальті) Мертезакер, 23, Велбек, 79

Вилучення: Воррел, 89 (НФ)