УКР РУС

Кров на "Британії", "Евертон" - не готовий до "Динамо". Підсумки 27 туру АПЛ

2 березня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" - про потужність "Ліверпуля", сюрприз для "Челсі", поразку "ірисок" та багато іншого.

Матч туру. Поєдинки «Ман Сіті» і «Ліверпуля» практично завжди дарують цікавий сюжет, змістовну гру і чималу результативність. Так було і цього разу. Обмін голами, а також приблизна ігрова рівновага нівелювалися після перерви. Мерсисайдці додали у натиску, були чіпкішими на підборах м’яча, швидше і гостріше розігрували свої атакувальні комбінації. Переможний гол-красень від Коутінью став логічним підсумком подій на полі. «Ліверпуль» вже п’ятий, а темп, набраний командою Роджерса у 2015-му, робить із «червоних» дуже реального претендента на фініш у топ-четвірці. Ну а «Ман Сіті» не залишив по своїй грі нічого, окрім розчарування. Більшого очікували від Давіда Сілви. Важким і вайлуватим виглядає Туре – ані удари, ані передачі в івуарійського лідера не проходили. Більше того, двічі обрізки Яя ледь не призвели до голів у ворота Харта. Агуеро після хорошого першого тайму загубився. А Боні забракло ігрового часу, щоб показати себе у всій красі. Що ж, «Челсі», який цей тур був змушений пропустити через переможний фінал Кубка Ліги, із вдячністю приймає подарунок від «Ліверпуля». Вже післязавтра, здолавши «Вест Хем», «аристократи» зможуть відновити свій 8-очковий гандикап над «Сіті».

Коутінью забиває а-ля Коноплянка

Мінімалізм туру. Рівно половина поєдинків вікенду завершилася із мінімальним рахунком 1:0. Таким чином, завдяки єдиному влучному пострілу перемогли «Ньюкасл», «Сток Сіті», «Суонсі» і «Вест Бром». Тут варто сказати пару слів про «Астон Віллу» і «Саутгемптон», які програли на чужих полях. Для бірмінгемців це було сьоме поспіль фіаско у чемпіонаті. Востаннє «віллани» брали очки ще першого січня, а перемагали – сьомого грудня. У 27 матчах Бентеке, Вайманн, Агбонлахор і компанія спромоглися тільки на 13 голів. І наразі абсолютно незрозуміло, яким чином реанімуватиме цю команду новопризначений Тім Шервуд. «Вілла» стрімким ходом наближається до вильоту в Чемпіоншип.

У «Саутгемптона» проблеми зовсім іншого калібру, адже виліт «святим» не загрожує. Команда Кумана донедавна трималася у чільному квартеті, проте зараз очевидно, що вдруге за сезон у неї виникла творча криза. Лише одна перемога при трьох поразках у п’яти останніх матчах – і «Сотон» відстає від зони Ліги чемпіонів вже на чотири очки. У суботу на «Хоторнс» долю матчу вирішив швидкий і красивий гол Сейду Берахіно, детальне знайомство із яким «Футбол 24» організує для Вас найближчими днями. Тим не менше, Рональд Куман на запитання про кризу в команді спокійно парирує: «Ми думаємо про нашу гру, а не очки. Це найкращий принцип». Вашого автора не полишає відчуття, що ми ще побачимо «Саутгемптон», який з нахабною посмішкою втручається у розподіл путівок у ЛЧ. Запам’ятайте цей пост :-))

Куман респектує Пюлісу

«Евертон». «Іриски» - наступний суперник київського «Динамо» у ЛЄ, тож обійти увагою його гру проти «Арсенала» ми не маємо жодного морального права. Відверто кажучи, зіграла команда Роберто Мартінеса так собі. Накривати швидких і креативних «канонірів» вдавалося лише до 39-ї хвилини, а потім захисники не встежили за Жиру, який свою справу знає добре – забив 9 гол у чемпіонаті.  Єдиний нетривалий проміжок, коли «Евертон» міг зрівняти рахунок, трапився вже у другому таймі. Спершу хорошу ударну позицію собі прочавив у силовій манері Лукаку, проте м’яч просвистів над поперечкою. Міг забивати і Леннон, однак з центру штрафного майданчика у дотик спрямував м’яч у руки Оспіні.  Після матчу Мартінес поскаржився, що у його команди є проблема з мотивацією на чемпіонат, адже високі місця їй вже не світять. А от з Лігою Європи, мовляв, усе по-іншому. Натомість Арсен Венгер був повністю задоволений грою, звернувши увагу на те, що психологічний стан, а також надійність оборони «канонірів» покращилися після фіаско від «Монако».

Герої туру. «Аптон Парк» приймав дербі між «Вест Хемом» і «Крістал Пелас», проте окремі вболівальники команди Сема Аллардайса демонстративно покинули арену задовго до фінального свистка. «Орли» Алана Пардью повністю переграли «Юнайтед», а Біг Сем, перемелюючи щелепами чергову жуйку, лише розвів руками: «Я в шоці від нашого рівня. Це велике розчарування, коли не вдається виправдати очікування у грі на власному полі».

«Пелас» зіграли як єдиний механізм, проте двоє виконавців стрибнули навіть вище своєї голови. Це 31-річний Глен Мюррей, а також Джейсон Панчон. Перший оформив «дубль», блискуче пробиваючи головою після вивірених навісів саме Панчона. Більше того, подача від Джейсона знайшла голову ще й Скота Данна, від якої м’яч відбився точнісінько у сітку воріт «Вест Хема». Неймовірні хлопці!

Свій герой знайшовся у лавах «МЮ», без нього команда ван Гаала навряд чи зуміла б подолати опір скромного «Сандерленда». Ді Марії, як і іншим добродіям бракувало креативу, щоб зламати простий, як двері, але дубово-надійний захист «чорних котів». Іншим, але не Вейну Руні. Капітан спочатку реалізував пенальті, призначене за фол на Фалькао, а потім добив м’яч у напівпорожні ворота. Антигероєм матчу і всього  туру можна впевнено назвати Роджера Іста, головного рефері, який вилучив з поля не того гравця. Ну а про іншого антигероя мова піде нижче.

Травми туру. На «Британії» зійшлися дві силові команди ліги, але навіть потужні, загартовані бійці відводили очі від ноги Стівена Айрленда, по якій пройшовся Мейнор Фігероа. Захисник «тигрів» буквально розрізав своєму супернику ікру – крові не бракувало. Окрім Фігероа звання «мудака туру» вручаємо рефері Нілу Суорбріку, який не показав кривднику навіть жовтої картки. Кривавим видався також матч «Арсенал» - «Евертон». У другому таймі Коклен і Жиру не зуміли розминутися – у підсумку Франсіс зламав ніс, проте героїчно провів на полі ще двадцять хвилин. Справжній боєць.

Олег Бабій, Футбол 24