УКР РУС

"Кривбас"-"Оболонь". Прев'ю

5 березня 2011

Боротьба за місце в середині таблиці.

20 тур. 05.03.2011. 17:00. Кривий Ріг. Ст. "Металург". Пряма телетрансляція на телеканалі "2+2". Текстова трансляція на нашому сайті.

Юрій Максимов знову зіграє проти команди, в якій колись працював. У ній за рік, щоправда, майже нічого максимівського не залишилось. "Оболонь" тепер швидше схожа на футболний клуб "Львів" зразка сезонів 20008/2009 і 2009/2010. Відразу дев'ять колишніх футболістів "Львова" перебрались до свого екс-наставника і тепер спробують показати той же якісний і сенсаційний моментами футбол, який "пивоварам" вдавалось демонструвати в першій половині сезону.

Поки що "оболонці" підсилились точково - зі "Львова", який переживає фінансову скруту, фактично безкоштовно в Київ переїхали захисники Ільків (лівий бек) та Леонідов (центральний). Також клуб підписав ще двох вільних агентів - братів Баранців, лідерів все того ж футбольного клубу "Львів" у минулому, які втекли у "Карпати" влітку 2010-го і, не зумівши там прижитись, були просто відпущені на волю. Голкіпера Остапенка, виключеного з клубу за недиспліновану поведінку в матчі проти "Таврії" (крім цього, його ще й КДК ФФУ дискваліфікував до завршення сезону) замінить Махновський, який виступав у "Легії". Всіх інших лідерів "зелено-білій " команді вдалось втримати завдяки феноменальному вмінню Сергія Івановича Ковальця створювати у командах з невеликим бюджетом прекрасну атмосферу.

У "Кривбасу" трансферна кампанія вийшла, як завжди, спонтанною. На початку кривбасівці вели самостійну селекцію і навіть придбали двох непоганих виконавців - півзахисника Матіча (у ізраїльського "Бнен-Сахніна") та форварда Єслінека у празької "Спарти". Але потім знову криворіжці скористались доброчинністю "Дніпра" і взяли в оренду Бартуловіча, Федорчука та Канкаву. До них додались також захисник Самборський та нападник Бабатунда. Великою втратою став відхід Хомченковського, за якого друголіговий "Олімпік" вимагав надто високі відступні (їх у підсумку "потягнула" "Зоря"). Крім цього, Кобахідзе відправився транзитом через "Дніпро" в "Арсенал", а Гоцирідзе та Каверін повернулись в дніпропетровський клуб.

Незважаючи на низькі позиції, "Кривбас" залишив пріоритетним завдання зайняти місце в зоні Ліги Європи (а саме - бути в топ-шість на фініші). Можна до цього ставитись скептично, але ціль поставлена, а те, що виконувати її будуть ті самі гравці, які минулого року ледь не вилетіли у першу лігу - то таке, другорядне...

"Оболонь" завдань не озвучує. Їхня мета - грати на радість вболівальникам - своїм чи чужим - це для Ковальця не так принципово, головне, щоб гра "пивоварів" хоч когось тішила. Це, звичайно, іронія, але звісно оболонці спробують завершити чемпіонат у чільній десятці.

Травмовані: Даниловський, Петров, Воронков (усі - "Кривбас")
Дискваліфікованих немає

В трьох останніх зустрічах ці команди не залишали поле без голів. "Оболонь" виграла два попередні гостьові матчі із сухими рахунками у "Ворскли" та в "Динамо". Натомість "Кривбас" вже 9 ігор не може здобути три очки.

Найпопулярніший прогноз вболівальників сайту "Футбол 24": 1:1