УКР РУС

Кривбас вирвав перемогу над Рухом завдяки безглуздому пенальті на останній хвилині

14 травня 2023 Читать на русском

Кривбас обіграв Рух (1:0) в рамках 26-го туру УПЛ. Рахунок та огляд матчу – в цій новині на "Футбол 24".

Кривбас успішно провів середину сезону. Здавалося, що підопічним Юрія Вернидуба цілком до снаги зачепитися за путівку в єврокубки. Однак останнім часом у Кривбаса спад – лише чотири очки за останні п'ять матчів. Відстань до Олександрії не критична, але більше втрачати очки не можна.

Зоря знищила Металіст – автогол на 25-й секунді, 2 пенальті й екс-динамівці залишили Київ без реальних шансів на бронзу

Рух теж вкрай мотивований, адже бореться за виживання. Поки виходить поганенько. Лише одна перемога за 10 матчів не дуже допомагає покращити турнірне становище. Львів'янам пощастило, що є іще гірші команди. Завдяки цьому замість прямої путівки в Першу лігу можна буде зіграти в перехідних матчах за право залишитися в еліті.

Хоча команди вирішують завдання абсолютно різного рівня, на полі цієї різниці в класі не було непомітно. Так, Кривбас, як і належить господарям, був активнішим, але за це три очки не нараховують. Перший тайм закономірно завершився "сухою" нічиєю. По перерві у Паньківа роботи стало більше та й Рух почав відповідати більш різко. Не вистачало лише голів.

Матч так і міг завершитися без голів. Але Олексій довгий на останній хвилині основного часу привіз безглуздий пенальті, збивши суперника в ситуації, яка зовсім цього не потребувала. Капіч впевнено переграв Паньків і приніс перемогу Кривбасу. Підопічні Юрія Вернидуба піднялися на шосте місце, підібравшись до Олександрії на відстань у 4 очки. Рух залишився на 14-й сходинці.