УКР РУС

"Кривбас" та "Ворскла" розійшлись "сухим" миром. ВІДЕО

12 серпня 2011 Читать на русском

Шостий тур Української Прем'єр-ліги стартував з нульової нічиєї "Кривбасу" та "Ворскли".

Коли відбувається матч УПЛ в п'ятницю, вболівальники, жартуючи, кажуть, що матч точно завершиться нульовою нічиєю. І справді, відкриває кожен тур УПЛ переважно найменш рейтинговий поєдинок. Гра між "Кривбасом" і "Ворсклою", які перебувають уверху турнірної таблиці, завершилась направду на "сухо". Хоча скучати любителям футболу на трибунах і біля екранів телевізорів не довелось.

Гра розпочалась за атак "Ворскли". Полтавчани намагались заволодіти ініціативою, але команда Максимова їм цього не дозволила. Півзахисники "Кривбасу" переграли у центрі поля своїх, дещо виснажених виступами на два фронти, візаві. Відтак, й гостріше грали саме кривбасівці. Багато в чому виділявся гравець господарів Федорчук, який після довгого "заслання" на лівий фланг оборони, повернувся на звичну йому позицію центрального хава.

На 5-й хвилині мав зибивати Костишин, але не влучив у ствір після вивіреної передачі з флангу від Бартуловіча. "Ворскла" відповіла моментом Маркоскі: Йован з декількох метрів пробивав впритул по воротах - потрапив точно в Долганського. До кінця тайму ще дві нагоди створив Федорчук: спершу Валерій, пробиваючи з ходу, ледь не влучив у дев'ятку, а ще в одному епізоді після його прострілу Даллку був близький до того, щоб зрізати м'яч у свої ворота.

Друга половина розпочалась з моменту Габовди. Форвард "Кривбасу" з лінії воротарського розстрілював Долганського, та якимось дивом пробив вище воріт. Активність криворіжців зростала з кожною хвилиною, обстановка біля воріт Долганського загострювалась. Кривбасівці подали чимало кутових. Під час розіграшу одного з них хтось з ворсклян зіграв рукою у власному штрафному, та Вакс пенальті не поставив. Дальні удари теж ефективності не дали нічого обом командам - Бартуловіч і Громов могли відзначатись, проте їм забракло влучності.

А героєм матчу міг стати Бабатунде, який на останній компенсованій арбітром хвилині впритул розстрілював напівпорожні ворота "Ворскли", але примудрився пробити у захисника.

Отже, 0:0 і не повторився минулорічний сценарій матчу між цими командами в Кривому Розі, коли в кінцівці гри Костишин забив переможний за "кривих" м'яч. Та попри це, команди наразі продовжують знаходитись високо в турнірній таблиці. "Ворсклі" залишається побажати на рівень якіснішої гру і, відповідно, результату, вже в четвер, у матчі проти бухарестського "Динамо".

"Кривбас" - "Ворскла" - 0:0