УКР РУС

"Кривбас" - "Дніпро". Анонс

23 квітня 2011

26 тур. 22.04.2011. 19.00. Кривий Ріг, ст. "Металург". Пряма трансляція на каналі "2+2", текстова трансляція на нашому сайті.

Напередодні дніпропетровського "дербі" обидві команди опинилися у схожій ситуації: результати "Дніпра" та "Кривбаса" у попередньому турі були невдалими. Дніпропетровці з власного стадіону відпустили з одним очком одного з аутсайдерів ПФК "Севастополь", а "Кривбас" на виїзді програв без варіантів полтавській "Ворсклі". Тепер "Дніпро" практично втратив шанси на бронзові нагороди, а "Кривбас" дозволив своєму прямому конкуренту "Севастополю" скоротити відстань до двох очок. Напередодні звітнього поєдинку очки потрібні обом командам (хоча кому вони на фініші сезону не потрібні). У разі невиграшу команда Хуанде Рамоса ризикує взагалі опуститися на п'яту сходинку, а "Кривбас", якщо програє, то взагалі за певних розкладів може опинитися у зоні вильоту.

Незважаючи на те, що за неофіційним статусом головною командою Дніпропетровщини є "Дніпро", все ж їм дуже непросто вдаються поєдинки проти "Кривбасу" - практично кожного року команди майже порівно ділять очки між собою. Ось і в поєдинку першого кола на "Дніпро Арені" 90 хвилин матчу сильнішого не виявили. На гол Селезньова криворіжці відповіли влучним ударом Іващенка. До речі, Іващенку за вилучення в останньому поєдинку "впаяли" триматчеву дискваліфікацію - і це найбільша втрата криворіжців напередодні дербі. Все-таки Олександр на даний момент є найкращим бомбардиром команди. Натомість у дніпропетровців досі травмований Євген Коноплянка, а також ще не відсидів повністю дискваліфікацію Руслан Ротань. Проте в Хуанде Рамоса такий кадровий потенціал, що йому, мабуть, все ж знайдеться, ким замінити цих гравців.

Спрогнозувати, який буде малюнок поєдинку, неважко. "Дніпро" атакуватиме, а "Кривбас" гратиме від оборони. А результат матчу в першу чергу залежатиме не від того, скільки "Дніпро" заб'є (команда Рамоса постійно забиває, і забиває немало), а скільки пропустить. Після зимового міжсезоння гру у захисті дніпропетровської команди інакше, як катастрофою назвати важко. І цим скористався уже не один суперник команди Рамоса. А ось чи зможе "Кривбас" забити у ворота Лаштувки - побачимо уже сьогодні.

Дискваліфіковані: Ротань ("Дніпро") - Іващенко ("Кривбас").

Матч першого кола: "Дніпро" - "Кривбас" - 1:1 (Селезньов, 20 - Іващенко, 53).

Найпопулярніший прогноз вболівальників: 0:2

Прогноз "Футбол 24" - 1:2.