УКР РУС

Ліверпуль розгромив Вулверхемптон і наздогнав Тоттенхем на вершині АПЛ, Лестер на останніх хвилинах дотиснув Шеффілд

6 грудня 2020 Читать на русском

В рамках недільної програми 11-го туру АПЛ провели три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 11-й тур

Вест Бромвіч – Крістал Пелас – 1:5

Голи: Галлахер, 30 – Фурлонг, 8 (автогол), Заха, 55, 68, Бентеке, 60, 82

Вилучення: Перейра, 34 (Вест Бромвіч)

Шеффілд Юнайтед – Лестер Сіті – 1:2

Голи: Макберні, 26 – Перес, 24, Варді, 90

Ліверпуль – Вулверхемптон – 4:0

Голи: Салах, 24, Вейналдум, 58, Матіп, 67, Семеду, 74 (автогол)

Вест Бромвіч приймав Крістал Пелас. На 8-й хвилині Заха прострілив у штрафний майданчик, а Фурлонг, який намагався закрити дальню стійку, зрізав м'яч у власні ворота. У середині тайму господарі зрівняли рахунок, але одразу залишились у меншості – пряму червону за грубий фол отримав Перейра. Проте, використати перевагу до перерви гості не зуміли.

Манчестер Юнайтед встановив вольовий рекорд АПЛ

У другій половині зустрічі "орли" влаштували Вест Бромвічу справжній розгром. На 55-й відзначився Заха, а за декілька хвилин простріл у карний майданчик головою замкнув Бентеке – 1:3. Захист господарів не витримував натиску і на 68-й Заха поклав ще один. Бентеке вирішив не відставати від партнера по команді та під завісу тайму теж записав до свого активу дубль. Зрештою, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу Крістал Пелас – 1:5.

Шеффілд у рідних стінах провів поєдинок з Лестером. Втрачати очки жоден з колективів не мав права – "лиси" і так поступилися в двох останніх турах, а "мечі" програли дев'ять матчів з десяти, досі не вигравши жодного. Гості в разі звитяги над аутсайдером могли б наздогнати Тоттенхем і Ліверпуль, тож мотивація була висока. Як наслідок, Лестар відкрив рахунок вже на 24-й хвилині зусиллями Переса, якому вдалося розстріляти ворота метрів з восьми після удару Олбрайтона та рикошету від захисника. Втім, вже за дві хвилини Шеффілд зрівняв з кутового – відзначився Макберні, який забив перший гол за 20 ударів.

До перерви рахунок не змінився, а після неї на полі взагалі стало сумно. Дійсно небезпечних моментів майже не виникало, та і ударів було всього вісім на дві команди. До 89-ї хвилини на табло горіли 1:1, але клас Лестера дався взнаки на 90-й: гості вступили у пресинг в центрі поля, відібрали м'яч, після чого Меддісон розрізною передачею вивів Варді віч-на-віч з голкіпером – 1:2. Шеффілд капітулював.

Програму дня в Англії закривав поєдинок між Ліверпулем і Вулверхемптоном на Енфілді. Фанатів пустили на частково відкриті трибуни, тож мерсисайдці дійсно не були одні – і це швидко вилилось у гол Салаха. Мохамед вивів господарів уперед на 24-й хвилині, отримавши закидання з глибини завдяки помилці Коуді, після чого переграв Патрісіу – 1:0. Втім, перед самим свистком на перерву "вовки" могли відігратися з пенальті за фол Мане. На щастя для "червоних", Садьйо в останню мить встиг прибрати ногу, що і помітили на повторі. Ніякого пенальті гості не отримали.

По перерві "вулвз" знову вистачило лишень на півтайму, а далі Ліверпуль влаштував розгром. На 58-й хвилині Вейналдум завершив контратаку 3-в-2 фантастичним дальнім ударом у дев'ятку, на 67-й Матіп головою замкнув навіс Салаха, а на 73-й Семеду зрізав шикарну флангову передачу свіжого Александера-Арнольда у власні ворота – 4:0. Вболівальники були в захваті. Ліверпуль святкує перемогу й повертається на другу позицію в турнірній таблиці, розділяючи лідерство з Тоттенхемом – у обох по 24 очки.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ