УКР РУС

Кріштіану Роналду у складі Реала: провокаційний жест на "Камп Ноу", три Ліги чемпіонів та інші знакові моменти

5 лютого 2018 Читать на русском

Кріштіану Роналду святкує свій 33-й день народження, тож "Футбол 24" вирішив пригадати найбільш знакові для португальця моменти у футболці мадридського Реала.

Грандіозна презентація на "Сантьяго Бернабеу"

6 липня 2009 року Кріштіану Роналду був презентований як гравець мадридського Реала на легендарному "Сантьяго Бернабеу". Португалець перебрався у королівський клуб з Манчестер Юнайтед за рекордні на той час 94 мільйони євро та спровокував нечуваний ажіотаж в столиці Іспанії. 80 тисяч фанів Реала вживу спостерігали за презентацією Кріштіану, а ще 10 тисяч прихильників "вершкових" змушені були задовольнитись трансляцією на великому екрані біля входу на стадіон. "Я здійснив мрію свого дитинства, адже завжди хотів грати в Реалі", – звернувся Роналду крізь сльози до уболівальників мадридського суперклубу.

Перший гол за Реал Мадрид

Роналду провів свій дебютний м'яч за короліський клуб 29 серпня 2009 року у матчі чемпіонату Іспанії проти Депортіво. Кріштіану ударом з пенальті переграв голкіпера ла-корунської команди Даніеля Арансубію. Цікаво, що виконати вирок португальцеві дозволив Рауль Гонсалес. Згодом, саме від легендарного іспанця до Роналду перейшов 7-й номер.

"Це був найважчий етап мого життя". Кріштіану Роналду – про перші кроки у футболі, момент максимальної гордості та роль батьківства

Перший титул – у матчі проти Барселони

Кріштіану довелось чекати майже два роки, щоб підняти над головою перший трофей у футболці Реала. Португалець перебрався у мадридський гранд в момент тотальної домінації Барселони Пепа Гвардіоли, тому доволі символічно, що саме в очній дуелі з каталонським грандом Роналду здобув дебютний титул. Знаменна подія відбулась на "Местальї" у фіналі Кубка Іспанії 2010/11. У додатковий час Кріш забив переможний гол фантастичним ударом головою.

Знаменитий жест на "Кам Ноу"

За підсумками сезону-2011/12 Роналду вперше виграв з Реалом чемпіонат Іспанії. У другому колі Ла Ліги португалець провів видатний матч на "Камп Ноу" проти Барселони, оформивши дубль. На 73-й хвилині гри Кріштіану приніс "вершковим" перемогу та виконав знаковий жест у бік фанатів каталонського гранда, вимагаючи їх заспокоїтись.

Перший "Золотий м'яч" у складі Реала

У 2013-му Роналду не виграв жодного вагомого трофею, але наколотив за календарний рік 69 голів, а його хет-трик у ворота збірної Швеції дозволив Португалії кваліфікуватись на ЧС-2014. Відтак саме португалець здобув "Золотий м'яч", перший у складі Реала, обійшовши в голосуванні Мессі та Рібері. Останній, до слова, досі вважає, що його просто пограбували, віддавши приз Роналду. Після цього Кріш виграв ще три "Золоті м'ячі" та зрівнявся з Мессі (5).

Найкращий бомбардир в історії Реала

Завдяки своїм героїчним бомбардирським подвигам Роналду доволі швидко став найкращим снайпером в історії королівського клубу, обійшовши легендарного Рауля. Історичний гол Кріштіану забив 18 жовтня 2015 року у матчі з Леванте, довівши лік своїх м'ячів за мадридський гранд до 324-х. Для цього португальцеві знадобилось лише 310 матчів. Зараз на рахунку Роналду вже 427 голів у складі "вершкових".

Три Ліги чемпіонів з королівським клубом

Роналду довелось чекати аж чотири роки, щоб здобути з Реалом свій перший кубок Ліги чемпіонів. Символічно, що історична для Кріштіану подія відбулась у рідній Португалії на "Ештадіу да Луш". Тоді Реал у додатковий час здобув перемогу над Атлетіко з рахунком 4:1, а Роналду реалізував пенальті. Таким же чином португалець приніс "королям" 11-й кубок чемпіонів, коли у Мілані (2016) вдало виконав вирішальний удар в серії пенальті (проти Атлетіко). А ще через рік Кріш зробив неоціненний внесок у перемогу Реала над Ювентусом в фіналі ЛЧ у Кардіффі (4:1).