УКР РУС

"Кожному буде надано шанс проявити себе": Шабанов – про вимоги Луческу, "джинсове" чемпіонство і рівень Екстракляси

25 червня 2021 Читать на русском

Захисник Динамо Артем Шабанов, який повернувся з оренди у польській Легії, розповів про перші тренування після відпустки.

"Думаю, ми зараз тільки на етапі закладання фізичної підготовки. Багато бігової роботи, "набігаємо" фундамент. Далі будемо починати виконувати більше тактичних вправ.

Луческу повернувся до Києва та провів тренування – низка гравців покинули лазарет Динамо

Луческу сказав, що хоче побачити в тренувальному процесі всіх молодих футболістів, які прийшли з дубля, а також футболістів, які повернулися з оренди, серед яких і я. Кожному буде надано шанс проявити себе. Він буде дивитися, який у кого потенціал, хто буде потрібен йому в команді. Це все буде видно на першому зборі.

Зі свого боку буду намагатися робити все від мене залежне аби залишитися в Динамо. А далі все буде залежати від тренера, від його рішення.

Щодо моєї оренди в Легії... Через травму пропустив я небагато – отримав її за п'ять або шість ігор до кінця сезону. В цілому досвід в оренді я розцінюю як позитивний. Принаймні я став чемпіоном Польщі. Пограв у новому для себе чемпіонаті, подивився, відчув на собі інший футбол. Набрався ігрового досвіду, адже в Динамо в минулому сезоні я грав не так багато. Став чемпіоном відразу двох країн – України та Польщі. Хоча, як сказав Саня Андрієвський, – я здобув чемпіонство "в джинсах".

Якщо порівнювати УПЛ з Екстраклясою... У Польщі команди грають у більш відкритий футбол. Усі більше налаштовані на пресинг. Від оборони грає мало команд", – цитує Шабанова офіційний сайт Динамо.

Нагадаємо, Динамо вирушить на збір у Швейцарію вже 28 червня.

Луческу на коні, полтавська магія, тренерські відкриття і скандали у чемпіонаті безхатченків – підсумки УПЛ 2020/21