УКР РУС

Козак створює камбек у Римі. "Лаціо" - "Чезена" - 3:2. ВІДЕО

9 лютого 2012 Читать на русском

Розкішне Видовище подарували нам на "Стадіо Олімпіко" у матчі-відкритті 23-го туру Серії А у такий незвичний для проведення матчів вищого італійського дивізіону четверговий вечір.

Спочатку глядачі на стадіоні та по всьому світу стали свідками супергри дуету нападників "морських коників" - Адріана Муту та чемпіона світу 2006-го Вінченцо Яквінти. Спершу чезенці розписали ідеальну контратаку зі швидким переміщенням по правому флангу Яквінти, як в старі добрі часи, та своєчасним пасом в центр на хід Муту, який і замкнув дальню штангу, продемонструвавши спритність бомбардира. А потім Абдулай Конко змушений був зривати вихід Муту на 0:2 віч-на-віч з Маркетті, за що отримав заслужену червону картку і пенальті у свої ворота. Голкіпер "Лаціо" був близький до сейву, але Яквінта занадто добре пробив у кут воріт.

Тайм другий все змінив. Основоположною успіху "бьянкочелесті" став вихід у перерві Лібора Козака на заміну Антоніо Кандреві, який вкотре провалив свій матч. І ось у меншості команді Еду Рейї вдалося притиснути чезенців до їх воріт, що занадто легко ті і дозволили зробити. Поклав початок камбеку Ернанес чарівним ударом з-за меж штрафного. А потім римлянам знадобилось трохи більше як 3 хвилини, аби перевернути хід зустрічі вже на свою користь. Спочатку Козаку вдалось уникнути офсайду, в який щосили заганяли господарів "морські коники",  і чеський нападник вміло скинув на Луліча, який з рикошетом від захисника розібрався у ситуації. А потім проштовхнув м'яч після кутового під воротарем той же Лібор Козак. До речі, на 59-й хвилині з поля зійшов поки недостатньо готовий фізично Яквінта, і це одразу вийшло боком його команді, позаяк саме після цієї заміни "Чезена" посипалась.

Прикрим моментом для "лаціалі" стало те, що травмувався і не дограв до кінця чеський нападник, який став героєм зустрічі. В "орлів" і так купа проблем з нападом, ось і Клозе не забив знову, а такими темпами то й грати нікому буде попереду. Та наразі "Лаціо" піднімається на третю сходинку, випереджаючи "Удінезе" на очко, але у фріульців ще гра поточного туру в запасі.

"Лаціо" - "Чезена" - 3:2 (0:2)

Голи: Ернанес, 53, Луліч, 60, Козак, 64  - Муту, 14, Яквінта, 35 (пен.)

Вилучення: Конко, 33 (фол останньої надії, "Лаціо")