УКР РУС

Ковалець пояснив, чому у Петракова в збірній України "повинно все вдатись"

19 серпня 2021 Читать на русском

Вітчизняний фахівець Сергій Ковалець оцінив призначення Олександра Петракова виконувачем обов'язків головного тренера збірної України.

"Андрій Шевченко залишив після себе боєздатний зіграний колектив. У нас є команда хорошого рівня, що показав виступ на Євро. Так, зараз складна ситуація, але Петраков – професіонал, тому у нього повинно все вдатись. Можливо, десь і не вистачає досвіду спілкування з дорослою командою, але хлопцям повинно вистачити розуміння і мудрості, вони повинні підтримати нового тренера і його штаб.

Петраков визначився з першим помічником у збірній України – фахівець вже погодився приєднатись до тренерського штабу

У нас є команда, є гра і хороша атмосфера всередині колективу. Ось буквально щойно читав слова подяки Саші Зінченка на адресу тренерського штабу Шевченко. За п'ять років було багато хорошого, важливо зберегти це, а не ламати. Вважаю, що у національної команди є баланс. Є досвідчені Ярмоленко, Степаненко, Коноплянка, гравці середнього віку (Зінченко, Маліновський, Яремчук), а є перспективна молодь. У нас стабільна воротарська позиція, висока конкуренція в лінії оборони.

Думаю, Петраков і його команда будуть реально оцінювати свої сили, завдання і рівень опозиції. Для Олександра Васильовича це новий етап, і він сам каже, що в добу спить буквально лічені години. Дуже багато всього потрібно встигнути зробити. Повторюся, повинні допомогти футболісти і, сподіваємося, так і буде. Хоч у тренерського штабу і мало часу, хочеться, щоб вони знайшли ту модель гри, яка дасть баланс якості та результату, і ми побачили хорошу команду, яка буде радувати уболівальників країни", – цитує Ковальця footboom.

Петраков прийняв збірну України в критичних умовах – чому не варто чекати дива від творця чемпіонства світу