УКР РУС

Ковалець: Гравці "Дніпра" звинувачували нас від свого безсилля

21 травня 2011

Наставнику "Оболоні" було неприємно те, що гравці "Дніпра" звинувачували його команду в можливій "здачі" поєдинку "Металісту".

- Хочу подякувати футболістам за класний сезон, вони грали від душі і для вболівальників, для всієї країни. Нашу команду поважають і будуть поважати. Вона боролася за вихід в Європу, і більшість вболівальників з усієї країни хотіли, щоб ця українська команда там грала. Це заслуга футболістів, уболівальників і президента. Хотілося б, звичайно, закінчити сезон на мажорній ноті, і були для цього підстави, гольові моменти. На нічию ми награли, але більш висока індивідуальна майстерність гравців "Металіста, який отримав уже п'яту бронзу, позначилося. Я хочу ще раз подякувати своїм футболістам за те, що вони грали до кінця і інтрига була до останнього матчу.

- Чи планується посилення команди до нового сезону?

- Ви знаєте, ще я хочу подякувати працівникам клубу, стадіону, бази. Людей, які прибирають на стадіоні, готують поле. У нас є затишний стадіон, де ми почуваємо себе як вдома. Якщо ми хочемо боротися за Лігу Європи, то треба посилюватися у всіх організаційних моментах. Але головне, що Олександр Слободян розуміє, що треба зробити, щоб ми рухалися вперед. А взагалі, чи багато було випадків, щоб у команду прийшло 80% нових гравців, а вона боролася за Європу? Адже наступний сезон буде ще важчим. Треба проаналізувати цей сезон, пройти ейфорію і йти до нових перемог. Ми повинні бути до цього готовими.

- Як ставитеся до нашого фан-сектору?

- Мені було неприємно сьогодні. Хотілося б, щоб вболівальники клубів поважали один одного так, як тренери і гравці. Є боротьба тренерів, клубів, міст ... А те, що сьогодні скандували фанати "Оболоні", я ще після матчу з "Арсеналом" говорив ... Мені було неприємно. Це не красить наш клуб. Ми повинні працювати з уболівальниками, підтримувати нашу команду та український футбол. А викрикувати гасла на бік фанів і команди суперника - це зайве. Підтримка - це добре, але треба працювати над своїм розвитком.

- Багато хто перед матчем говорили, що "Оболонь" може здати гру "Металісту" ...

- Мені приємно, що Мирон Богданович, який вчив мене як футболіста, з яким я працював, який свого часу віддав мене до великого тренеру Валерія Лобановського, сказав перед матчем, що у нас з ним схожа футбольна філософія. Я вдячний йому за ці слова. Ми віддавали душу і серце грі. А якщо говорити про футболістів "Дніпра", які дозволяли собі деякі репліки ... Я кажу своїм хлопцям, щоб вони не читали інтернет, не звертали увагу на це. "Металіст" 5 років виграє бронзу - і, я думаю, це говорить само за себе. А ті слова, які казали футболісти "Дніпра", їх не красять, і говорили вони від безсилля. Для всієї країни є приклад "Оболоні", ми завжди можемо чесно дивитися в очі фанатам, президенту.

- Плани на наступний сезон вже є?

- Буде зустріч з президентом з приводу наступного сезону, є плани підготовки. Хочеться, щоб Олександр В'ячеславович наклав резолюцію, щоб те, про що я мріяв, здійснилося. Треба з ним обговорити все.

- "Український" вектор селекції збережеться, команда продовжить бути таким собі "Атлетіко" (Більбао) по-українськи, чи відбудеться точкове посилення іноземцями, можливо?

- Ви знаєте, з самого початку стояла мета створити команду, яка буде, перш за все, радувати людей своєю грою. І команда ця повинна була бути українською. Але ви вірно підмітили: якесь посилення нам не завадило б. Цими питаннями займається наш президент, він і вирішить, як бути далі