УКР РУС

Болонья знову не забила, Торіно пригальмував Ювентус у дербі, Коваленко втратив шанс врятувати Емполіlight

13 квітня 23:43 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу 32-й тур чемпіонату Італії продовжила низка матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 32-й тур

Лечче – Емполі – 1:0

Гол: Сансоне, 90

Торіно – Ювентус – 0:0

Болонья – Монца – 0:0

Лаціо в економ-режимі прибив колишню команду свого власника – перша домашня перемога з Тудором

У першому матчі дня Лечче приймав Емполі. Український півзахисник тосканців Віктор Коваленко потрапив у заявку, але залишився у запасі. Гості вийшли вперед вже на 5-й хвилині – Черрі вдало підставив ногу після прострілу з лівого флангу. Однак після перегляду VAR взяття воріт скасували через гру рукою. В середині тайму Доргу головою замикав навіс з кутового, але кіпер Емполі потягнув. Пікколі вже перед самою перервою мав найреальніший шанс вивести Лечче вперед – поперечка.

Друга половина зустрічі пройшла під акомпанемент господарів, проте з небезпечних моментів можна виділити хіба удар головою від Баскіротто. На 70-й хвилині Давіде Нікола випустив Коваленка, однак українець нічим особливим не запам'ятався. Все йшло до нічиєї, коли на останній хвилині основного часу П'єротті увірвався у воротарський, обіграв захисника і віддав на Сансоне, який і приніс Лечче перемогу. Коваленко майже одразу мав шанс відігратись, але головою переправив м'яч повз ворота. Емполі продовжує балансувати над зоною вильоту.

У Дербі делла Моле Торіно розійшовся миром з Ювентусом. Влаховіч вже на початку зустрічі мав відривати рахунок, але струсонув стійку. Згодом Локателлі послав сферу над воротами. В середині тайму все той же Влаховіч не зумів переграти Мілінковіча-Савіча.

Одразу по перерві Сапата вивів Торіно вперед, але гол не зарахували через фол в атаці. Щенсни врятував Юве після ударів Санабрії та Войводи, а кіпер Торіно у відповідь зреагував на постріл Їлдіза. Справедлива нічия у надпринциповому дербі.

День жалюгідної результативності продовжився і завершився у Болоньї. Підопічні Тьягу Мотти весь матч просиділи на воротах Монци, але так і не завдали бодай одного точного удару. Болонья другий тур поспіль розписує "нулі" проти команди з нижньої половини таблиці. За втраченими очками Рома вже на відстані одного, Аталанта на відстані 3. Якщо Болонья не почне забивати, то ризикує залишитись без ЛЧ в кінці казкового сезону. За дивним збігом, "россоблу" пригальмували якраз тоді, коли у пресі з'явились чутки про майбутній відхід Мотти в Ювентус.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ