УКР РУС

Коста-Рика вимучила останню путівку на ЧС-2022, здолавши Нову Зеландію

14 червня 2022 Читать на русском

Останню путівку на Мундіаль розіграли між собою Коста-Рика та Нова Зеландія у фіналі міжконтинентального плей-офф кваліфікації.

Відбір на ЧС-2022, міжконтинентальний плей-офф

Коста-Рика – Нова Зеландія – 1:0

Гол: Кемпбелл, 3

Вилучення: Барбарусес, 67 (пряма червона, Нова Зеландія)

Передостаннім учасником світової першості стала Австралія, яка напередодні здолала Перу у серії післяматчевих пенальті. Фінальну ж путівку отримав переможець пари Коста-Рика – Нова Зеландія.

Номінальні господарі потрапили у міжконтинентальний плей-офф як четверта команда кваліфікації з Центральної Америки. Гості ж пройшли відбір Океанії, здолавши у фіналі Соломонові острови.

Результати жеребкування ЧС-2022 – Уельс замість України у цікавій групі з найкращою сіткою і шансами на чвертьфінал

Колективи зустрічались на нейтральному полі, матч приймав Ахмед бін Алі Стедіум, що у катарському місті Доха. Старт видався блискавичним. Вже на 3 хвилині м'яч залетів у ворота, коли Беннетт прорвався лівим флангом і прострілив у штрафний, а Кемпбелл легко покотив у дальній кут.

Нова Зеландія у відповідь провела чи не увесь перший тайм поблизу чужих воріт і навіть забила, але арбітр скасував взяття через фол під час атаки. Загалом Коста-Рика вистояла в першій 45-хвилинці. Не обійшлось без впевненої гри Кейлора Наваса.

По перерві номінальним господарям вдалось перевести гру на половину поля суперника, який примудрився залишитись у меншості. Це нападник Барбарусес отримав пряму червону картку. "Білі" все ще намагались хоч якось зрівняти ситуацію на табло, але їм це не вдалось.

Фінальний свисток головного арбітра означав, що Коста-Рика у листопаді знову повернеться в Катар. На неї у групі E вже чекають Іспанія, Німеччина та Японія.

"ФІФА, це велика ганьба": чорний день у Кардіффі, росіяни наVARили, Ребров і Шевченко на порозі – прощавай, Мундіаль!