УКР РУС

Кополовець озвучив рівень зарплат у Минаї

23 березня 2020 Читать на русском

Спортивний директор та гравець Миная Михайло Кополовець розповів, як змінилася інфраструктура клубу у порівнянні з періодом виступів на аматорському рівні.

"Феномен Миная – в бажанні його футболістів і тренера розвиватися. Більшість наших хлопців не грали в серйозних клубах. А якщо хтось і був у сильних командах, то не був їм потрібен. Минай дав усім шанс, і вони з великим бажанням його використовують.

Кополовець: Бог допомагає Минаю, а президент насипає премію – ось це щастя футбольне

Минай заснували у 2015 році. Тоді було завдання добре виступити в чемпіонаті області. Також клуб не відмовлявся від прагнення пробитися до Другої ліги чемпіонату України. Про Першу лігу ніхто навіть не мріяв. Ми туди пробилися і перед цим сезоном ставили собі за мету не вибути з неї. Так сталося, що зараз ми серед лідерів у Першій лізі, і у нас є шанс вийти в елітний дивізіон.

Зараз клуб будує тренажерний зал, а в майбутньому – рекреаційний центр з сауною і басейном. Наш стадіон вміщує лише дві тисячі глядачів. На самому початку, коли засновували клуб, ніхто не думав, що ми будемо боротися за вихід у Прем'єр-лігу. Але навіть потрапивши в еліту, команда залишиться в рідному Минаї. Максимум, на що ми погодимося, – проводити домашні матчі в Ужгороді.

Кополовець зізнався, що не може звільнити Кобіна з посади головного тренера Миная

У Минаї можна заробити до 20 тисяч гривень на місяць. А коли команда грала на аматорському рівні, хлопці заробляли до 9 тисяч в місяць. У нас є хлопці, яких клуб вивів у професіонали. Колись вони грали на першості області і тренувалися двічі на тиждень. Іноді відпрошувалися з тренувань, тому що працювали. Потім кинули роботу, щоб професіонально займатися футболом", – цитує Кополовця Експрес.

Нагадаємо, Минай наразі посідає 5 місце у турнірній таблиці Першої ліги, відстаючи від лідера, львівського Руха, на 2 очки. Також команда вийшла у півфінал Кубка України, де зустрінеться з Динамо.

"Якщо пройдемо Динамо – поголю голову": кіпера Миная тренували Берті Фогтс і Просінечкі, Аїлтон дражнив джипом