УКР РУС

Копа Амеріка: проведення турніру опинилося під загрозою зриву – Аргентина втратила статус господаря

31 травня 2021 Читать на русском

Аргентина, яка раптово мала стати єдиним господарем Копа Амеріка, теж втратила право прийняти турнір слідом за Колумбією.

Проведення багатостраждального Копа Амеріка знову опинилося під питанням. Турнір мали зіграти ще влітку 2020-го, але перенесли через пандемію COVID-19. Втім, зараз ситуація у Південній Америці не надто краща.

Раніше Колумбія втратила право приймати поєдинки Копа Амеріка через заворушення в країні, а єдиним господарем турніру мала стати Аргентина. Втім, і ця країна не зможе прийняти матчі континентального форуму через масові зараження коронавірусом. Всі футбольні змагання в Аргентині були зупинені до 30 травня, але ситуація не покращилася. З огляду на це, CONMEBOL вирішив позбавити Аргентину статусу господаря змагань. Відповідна заява розміщена у Twitter Організації.

Наразі керівний футбольний орган Південної Америки екстрено вивчає пропозиції інших країн, які могли б прийняти матчі турніру. Але не виключено, що 47-ма Копа Амеріка взагалі буде скасована. Сьогодні, 31 травня, відбудеться екстрене засідання, на якому можуть прийняти остаточне рішення.

Нагадаємо, Копа Амеріка-2021 має пройти з 13 червня по 10 липня.

Рекорди і провали Динамо з Шахтарем, солодка помста Тухеля, Мессі та Роналду здають позиції – головне про ЛЧ 2020/21