УКР РУС

Конте, Гвардіола і Моурінью – без втрат, перша перемога "Лестера". Підсумки 3 туру АПЛ

29 серпня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" виділяє головні події третього туру чемпіонату Англії, а також оголошує конкурс для прогнозистів.

Усі результати 3 туру

"Тоттенхем" – "Ліверпуль" – 1:1

Голи: Роуз, 72 – Мілнер, 43, з пенальті

"Челсі" – "Бернлі" – 3:0

Голи: Азар, 10, Вілліан, 41, Мозес, 89

"Крістал Пелас" – "Борнмут" – 1:1

Голи: Данн, 90+3 – Кінг, 11

На 15-ій хвилині Кабай (КП) не реалізував пенальті

"Евертон" – "Сток Сіті" – 1:0

Гол: Гівен, 51, автогол

"Лестер" – "Сток Сіті" – 2:1

Голи: Варді, 32, Морган, 52 – Фер, 80

На 56-ій хвилині Марез ("Лестер") не реалізував пенальті

"Саутгемптон" – "Сандерленд" – 1:1

Голи: Родрігес, 85 – Дефо, 80, з пенальті

"Уотфорд" – "Арсенал" – 1:3

Голи: Перейра, 57 – Касорла, 9, з пенальті, Санчес, 40, Озіл, 45+2

"Халл Сіті" – МЮ – 0:1

Гол: Рашфорд, 90+1

"Вест Бромвіч" – "Мідлсбро" – 0:0

"Ман Сіті" – "Вест Хем" – 3:1

Голи: Стерлінг, 7, 90+2, Фернандінью, 18 – Антоніо, 58

Матч туру

Дуже часто так буває, що апетитна вивіска матчу не відповідає змісту гри. Але цього разу "Тоттенхем" та "Ліверпуль" не підвели. Високі швидкості, видовищні небезпечні моменти, голи і, що важливо, інтрига, яка не відпускала аж до фінального свистка. "Ліверпулю" вдалося приємно здивувати після того, як команда Клоппа провалилася у другому турі, програвши скромному "Бернлі". Із значно сильнішим суперником мерсисайдці видали блискучу гру упродовж більшої частини матчу, але підсіли під кінець поєдинку і дозволили "Тоттенхему" врятуватися (див. фото). Обидві команди посідають місця у середині турнірної таблиці, але це ні про що не свідчить на старті чемпіонату. У найближчих турах очікуємо підйому до провідної трійки лідерів.

Гранди

"Челсі", МЮ та "Ман Сіті" продовжують йти без втрат: три матчі – три перемоги. Найпереконливіше зіграли "аристократи", які просто розірвали оборону "Бернлі". Лише блискуча реакція Тома Хітона, голкіпера "бордових", допомогла гостям не програти із вдвічі більшим рахунком. Команда Антоніо Конте вперше у сезоні постала настільки потужним колективом, а Оскар, Вілліан і особливо Азар були просто нестримні.

"З першого дня, з першого тренування він показав, що є гравцем найвищого класу, – каже Конте про Азара. – У цьому матчі він теж був чудовий. Вважаю, що ми добилися перемоги абсолютно заслужено".

"Ман Сіті" також здолав опонента доволі впевнено, але не обійшлося без кількох неприємних миттєвостей після того, як на старті другого тайму Майкл Антоніо скоротив відставання "Вест Хема" у рахунку. При цьому Віллі Кабальєро, новий перший номер "Манчестера", знову зіграв не бездоганно, що змушує засумніватися у виборі Гвардіоли. Аргентинець продовжує нервувати у "рамці" і пропускає в третьому матчі чемпіонату поспіль. Перед Дербі Манчестера це, напевно, непокоїть усіх прихильників "блакитних".

Першу перемогу в сезоні нарешті здобув "Арсенал". "Каноніри" усе вирішили ще в першому таймі, поклавши три голи на класі у ворота "Уотфорда". При цьому фантастичний матч в активі Алексіса, який заробив пенальті, реалізоване Касорлою, забив ефектний гол, а також асистував Озілу.

Найважче довелося МЮ, який вперше у сезоні зустрів такий шалений опір суперника. "Тигри" із Халла вистояли на нуль усі 90 хвилин основного часу і кілька разів навіть могли боляче вкусити гостей. Долю матчу вирішив вихід Маркуса Рашфорда, який за період, проведений на полі (трохи більше 30 хвилин), відзначився дуже небезпечним ударом по воротах Якуповіча, кількома зрілими асистами і, зрештою, голом. Шостий гол вундеркінда у дванадцяти матчах за МЮ в чемпіонаті.

Цитата туру

"Сер Алекс Фергюсон – легенда клубу, і я більш ніж щасливий сказати, що ми виграли в "Фергі-тайм". Я більш ніж задоволений. Я знаю, що люди будуть торочити про фарт через голи наприкінці, але реальність така, що ми заслужили це, особливо в другій половині. Ми настільки домінували і вели гру, що я був впевнений – рано чи пізно гол трапиться", – Жозе Моурінью, головний тренер МЮ.

Дебют туру

Екс-хавбеку "Ювентуса" Роберто Перейрі знадобилося лише 11 хвилин в АПЛ, щоб відзначитися прем’єрним голом за "Уотфорд". Після серії абсолютно неймовірних, більярдних рикошетів, аргентинський вінгер безвідпорно пробив по воротах Чеха.

Результативно міг би стартувати у "Крістал Пелас" Крістіан Бентеке. На 14-ій хвилині, коли "орли" вже горіли 0:1, проти форварда сфолили у штрафному майданчику "Борнмута". Але Йоан Кабай не перехитрив ударом із "позначки" ветерана Артура Боруца.

Повернення туру

Форвард "Саутгемптона" Джей Родрігес видав блискучий результативний сезон 2013/14 і готувався їхати із збірною Англії на чемпіонат світу в Бразилію. Проте в одному із заключних матчів сезону проти "Ман Сіті" футболіст порвав "хрести" і зі сльозами покинув поле. Туди він повернувся лише через рік, але грав нерегулярно. Про голи не могло бути й мови. І от вперше за два роки Родрігес розписався у воротах! Дальнім ударом Джей врятував для "святих" нічию проти "Сандерленда". І нехай при цьому провально зіграв кіпер "чорних котів" Джордан Пікфорд, пропустивши легкий м’яч під рукавичками, радості форварда від такого конфузу не поменшало.

Інші

З-поміж решти матчів виділимо, насамперед, першу перемогу "Лестера" і прем’єрний у новому сезоні гол Джеймі Варді. "Лише тепер, після цієї перемоги, розпочинається наш сезон", – переконаний головний тренер "лисів" Клаудіо Раньєрі.

Зарядженим на результат виглядає "Евертон". "Іриски" мінімально обіграли "Сток" і вже мають сім очок – це четверта позиція у таблиці. Зміна Роберто Мартінеса на Рональда Кумана однозначно пішла на користь "синім".

Дещо незвично бачити серед лідерів дебютанта – "Мідлсбро". Тим не менше, команда Айтора Каранки ще ні разу не програла і здобула 5 очок у боях із закоренілими завсідниками ліги – "Стоком", "Сандерлендом" і ВБА.

Топ-3 голи туру

Рахім Стерлінг, "Ман Сіті" (другий гол у ворота "Вест Хема"). Вінгер "Сіті" отримав передачу від Сілви в межах штрафного, обіграв голкіпера і практично з нульового кута закотив м’яч у сітку повз статиста Коллінза.

Джеймі Варді, "Лестер" (у ворота "Суонсі"). "Лестеру" вдалася швидка контратака, у найкращих традиціях минулого сезону. Дрінквотер з власної половини поля відправив Варді у прорив. Джеймі одним дотиком приборкав м’яч, а іншим сильно пробив у ближній кут – сфера від стійки зрикошетила у ворота.

Еден Азар, "Челсі" (у ворота "Бернлі"). Бельгієць набрав швидкість із глибини поля і наблизився до карного майданчика гостей, зустрівши опір лише одного опонента. Легким рухом Азар прибрав його зі шляху і з-за меж штрафного потужно пробив у дальній нижній кут.

Статистика

Конкурс

Оглядач АПЛ відновлює старий добрий конкурс прогнозистів серед поціновувачів англійського чемпіонату. Запрошую Вас безпосередньо у коментарях під цим матеріалом залишати свої варіанти рахунків на усі матчі 4 туру АПЛ. Шляхом сліпого жеребу з-поміж учасників я оберу ОДНОГО суперника. Бали нараховуємо таким чином: точно вгаданий рахунок матчу – 3 очки, правильно передбачений підсумок гри – 1 очко. Приз за перемогу над "Футбол 24" – респект від усієї редакції, а також можливість побачити своє прізвище у підсумках туру. Поїхали!

Сторінка автора у Facebook