УКР РУС

Кононов: Заміни освіжили хід матчу

7 березня 2011

Наставник "Карпат" Олег Кононов коментує нічию з "Арсеналом".

– Ми розраховували на те, що Лукас гратиме дуже активно, але він не зіграв на свою повну силу, через це у нас не вийшло тієї гри, яку ми запланували. Заміни освіжили хід матчу, ми поміняли гру і це принесло результат після стандартів.

– Було помітно, що з обороною ви дещо поекспериментували: зокрема, зліва грав Ощипко, який при цьому постійно підключався в атаку. Наскільки ви задоволені грою оборони в цілому і зокрема діями самого Ощипка?

– А Ігор Ощипко у нас постійно грає зліва. Можливо, ваше питання більшою мірою стосувалося Балажіца, який часто підключався на стандартні положення і забив гол. Звичайно, те, що обидва центральні захисники забили два голи, з одного боку тішить, а з іншого, думаю, активнішими мають бути гравці атаки, вони повинні реалізовувати моменти з гри.

– Ми звикли, що "Карпати" активно грають через фланги: прохід – подача. І десь в другому таймі ви повернулися до цієї схеми, тоді як в першій половині прагнули атакувати центром.

– Дійсно, у першому таймі ми робили акцент на гру центром, виходячи з гри суперника і підготовки, яку ми проводили до матчу проти "Арсеналу". Але наш задум не спрацював. Я хотів трохи раніше поміняти цю схему, але "Арсенал" саме в ці хвилини забивав голи. А потім ми повернулися до звичної своєї грі і вона принесла плоди. Ми стали активніше грати на флангах і заробляти штрафні, що і призвело до голів.

– Що скажете про новачків команди?

– Наразі я ними невдоволений. Безумовно, це хороші придбання, хороші футболісти, але вони ще не набрали тих кондицій, а головне – у них було дуже мало часу для досягнення необхідного взаєморозуміння з партнерами. Переконаний, що новачки ще додадуть і гратимуть дуже сильно.

– А результатом сьогоднішнього матчу ви задоволені?

– А як інакше. Адже ми програвали 0:2, але зіграли 2:2. З такою командою, як "Арсенал", та ще й на її полі це зробити непросто. Це очко дозволило нам зберегти відрив від "канонірів" в турнірній таблиці. Вважаю, що саме ця команда серйозно претендує на те, щоб боротися за Лігу Європи.

– Які у вас завдання на 10 турів, що залишилися?

– В кожній грі виходити і грати на перемогу. Максимально зібрано, з повною самовіддачею, працювати на те, щоб в кожній грі досягати перемоги. Лише це приведе до того, що ми зможемо боротися не лише за п'яте місце, але й претендувати на призові місця.