УКР РУС

Кононов: Ніякої паніки у наших рядах немає

21 липня 2011 Читать на русском

Наставник "Карпат" Олег Кононов пояснив журналістам, чому його команда так невдало розпочала сезон.

- Тут потрібно звернути увагу і на те, що в минулому сезоні ми всіх своїх дебютантів підписали перед заключним збором. Тому можна було сміливо награвати їх для "основи". Зараз же через певні причин не все вийшло так, як того хотілося б.

Ми уважно, зокрема, стежили за Варанковим, але він грав за молодіжну збірну Білорусі на європейській першості, тому з нами взагалі не готувався. Лише в кінці заключного збору в розташуванні "Карпат" з'явився аргентинець Пачеко.

А іспанця Крістобаля дозаявив вже після першого туру. Був певний дисбаланс у підготовці також через те, що ціла група наших гравців була задіяна в матчах своїх національних збірних і тому пізніше за інших вийшла з відпустки.

- Пригадується, після закінчення минулого сезону ви стверджували, що для вас головне - зберегти всіх провідних виконавців. Але в "Ростов" пішов Кочіш, невідомо, коли повернеться Кузнєцов. Проте все ж переконаний: для вас повною несподіванкою стало те, що на старті не зможете скористатися послугами Федецького і Кожанова...

- Ви маєте рацію. І хоча кажуть, що незамінних гравців не буває, але всі ці футболісти - лідери, і в скрутну хвилину вони брали гру на себе. Якщо вести мову, зокрема, про Кожанова, то я володів інформацією, що Денис залишається в "Карпатах". Та й сам футболіст не приховував, що хоче продовжити кар'єру саме у Львові.

Керівники нашого клубу подбало про те, щоб у другій частині минулого сезону його зарплата значно виросла, на черзі було рішення квартирного питання, адже Кожанов одружився на львів'янці, став батьком. Загалом, його все влаштовувало в "Карпатах".

Однак ситуація кардинально змінилася, коли Денис після закінчення терміну оренди повернувся в "Шахтар", якому належав, і в результаті опинився в "Іллічівці".

Звичайно, прикро втратити такого гравця, але користуючись нагодою, хочу віддати належне Кожанову, який за весь час, що знаходився в "Карпатах", професійно ставився до своїх обов'язків, тому і прогресував. Що стосується Федецького, то дуже сподіваюся, що він від нас не піде.

- Багато фахівців вважають, що у поєдинках з "Іллічівцем" і "Чорноморцем" ваша команда заслуговувала кращої долі, адже за кількістю створених гольових моментів і нанесених ударів львів'яни значно перевершили опонентів.

- Дійсно, нам в Маріуполі явно не пощастило, та й з "Чорноморцем" долю матчу мали вирішити ще до перерви.

Те, що у нас виникли проблеми з реалізацією гольових моментів, пояснюю тим, що через відсутність нападників таранного типу Кузнєцова та Батісти ми змушені були затіяти певний ремонт на ходу, дещо змінивши гру в атаці.

Та й у наших нових форвардів Пачеко і Варанкова не було часу зігратися з партнерами, підводило їх і надмірне хвилювання.

Втім, чого, за великим рахунком, вимагати від цих молодих гравців... Згадайте, як ті ж бразильці пробивали післяматчеві пенальті у чвертьфіналі Кубка Америки з парагвайцями...

Ми, звичайно, розуміємо, що це слабка втіха для львівських уболівальників. Тому хочу їх заспокоїти - ніякої паніки в наших рядах немає. Для мене важливо, щоб ми залишилися вірні своєму гостро-атакуючому стилю, щоб командні дії виглядали збалансованими.

- Тоді чим поясните, що в поєдинку з тим же "Чорноморцем" ваші підопічні в кінці матчу зменшили оберти і ледь за це не поплатилися?

- Це просто збіг обставин. Я замінив втомленого Голодюка, який ще не набрав форму, на Гудиму, який вдало увійшов у гру. Але незабаром він травмувався. А оскільки до цього часу ми вичерпали ліміт замін, то користі від перебування Гудими на полі вже не було. На жаль, як слід ми не зуміли перебудуватися.

- У цьому сезоні перед "Карпатами" поставлена ​​мета - зайняти як мінімум п'яте місце в Прем'єр-лізі і вийти з групового турніру Ліги Європи. Впораєтеся?

- Знаєте, я завжди дотримувався точки зору, що перед командою треба ставити максимальні цілі. В іншому випадку, навіщо тоді взагалі з'являтися на міжнародній арені? Тому давайте все ж запасемося терпінням. Переконаний, після першої перемоги ми заграємо ще краще...