УКР РУС

Комусь – подарунки у панчоху, комусь – "Ньюкасл". Анонс 20 туру АПЛ

29 грудня 2012 Читать на русском

Після драматичної поразки на "Олд Траффорд" суперники "Металіста" спробують встояти на "Емірейтс". Це завдання не менш важке.

Однак, не лише «Ньюкаслу» доведеться непросто, але й самому «Арсеналу». Команда Венгера здобула три поспіль перемоги в чемпіонаті, що дозволило дещо стабілізувати хитавицю. Однак «Арсенал» і «стабільність» - це наразі настільки ж непоєднувані поняття, як «МЮ» і «надійна оборона». Тобто, при достатній порції опору суперника в «канонірів» починаються проблеми. Доведено «Суонсі» і «Фулхемом» на цьому ж таки полі. «Сороки», на особистий погляд автора цих рядків, цілком спроможні так зіграти. І не потрібно суперників «Металіста» завчасно закидати шапками – команда Пардью цілком боєздатна.

Основний же інтерес викликають матчі трьох основних претендентів на титул. Втратити очки може кожен, зважаючи на непоступливість «Вест Брома», «Норвіча», а надто – «Евертона». Щоправда, у «містян» є одна вагома перевага над своїм суперником: у минулому сезоні команда Манчіні переграла «канарок» із загальним рахунком 11:2, а, отже, італійський тренер володіє формулою протиотрути. Щодо «Челсі», то «аристократи» полюбляють капітуляцію на «Гудісоні». Причому, програють у Ліверпулі, незважаючи на те, який тренер біля керма команди.

З весняного камбеку КПР, коли «обручі», поступаючись «Ліверпулю» 0:2, таки вирвали перемогу, розпочався порятунок прописки лондонського клубу в еліті. Завтрашня гра знову набуває дивовижно схожих барв. Команді Реднаппа перемога необхідна навіть більше, ніж ковток повітря чи краплина води в пустелі. Магія Харрі розвіялася після поразок від «Ньюкасла» та ВБА. Настали трудові будні. «Від того, чи зможемо ми вибратися з зони вильоту до кінця року, великою мірою залежатиме наше майбутнє в Прем’єр-лізі», - приблизно таким був меседж Реднаппа, коли він заступив на новий пост. Залишився лише один матч, та навіть у випадку перемоги над Мерсисайдом КПР увійде в рік новий із тавром аутсайдера.

Серед інших матчів варто виокремити дуель «Фулхема» та «Суонсі», де «котеджери» спробують реваншуватися за минулосезонні 0:2 та 0:3, а також битву за виживання між «Віганом» і «Астон Віллою». Спробують приємно здивувати інтригою «Сандерленд» з «Тоттенхемом». «Редінг» та «Вест Хем» пригадають нещодавні баталії у Чемпіоншипі, а «Сток Сіті» намагатиметься зачавити гостей із «Сотона». Тут і від значно серйозніших клубів залишалася лише мокра пляма.

«Сандерленд» - «Тоттенхем»

Попередні матчі: 1:1 (Г’ян – ван дер Варт), 1:2 (Г’ян – Доусон, Кранчар), 0:1 (Павлюченко), 0:0.

Прогноз «Футболу 24»: 1:2

«Астон Вілла» - «Віган»

Попередні матчі: 2:1 (Агбонлахор, Янг – Маккарті), 1:1 (Янг – Нзогбія), 2:0 (Агбонлахор, Бент), 0:0

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

«Фулхем» - «Суонсі»

Попередні матчі: 0:2 (Демпсі, автогол, Грем), 0:3 (Сігурдсон-2, Аллен)

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

«МЮ» - «Вест Бромвіч»

Попередні матчі: 2:2 (Чічаріто, Нані – Евра, авто гол, Чой), 2:1 (Руні, Чічаріто – Морісон), 2:1 (Руні, Янг – Лонг), 2:0 (Руні-2)

Прогноз «Футболу 24»: 3:2

«Норвіч» - «Ман Сіті»

Попередні матчі: 1:5 (Морісон – Агуеро, Насрі, Туре, Балотеллі, Джонсон), 1:6 (Сурман – Тевес-3, Агуеро-2, Джонсон).

Прогноз «Футболу 24»: 1:2

«Редінг» - «Вест Хем»

Прогноз «Футболу 24»: 2:2

«Сток Сіті» - «Саутгемптон»

Прогноз «Футболу 24»: 1:0

«Арсенал» - «Ньюкасл»

Попередні матчі: 0:1 (Керрол), 4:4 (Волкот, Джуру, ван Персі-2 – Бартон-2, Бест, Тіоте), 0:0, 2:1 (ван Персі, Вермален – Бен Арфа)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Евертон» - «Челсі»

Попередні матчі: 1:1 (Бекфорд – Дрогба), 1:0 (Бекфорд), 1:3 (Веліос – Старрідж, Террі, Рамірес), 2:0 (Пієнар, Страквалурсі)

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

КПР – «Ліверпуль»

Попередні матчі: 0:1 (Суарес), 3:2 (Деррі, Сіссе, Макі – Коатес, Куйт)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

З вини автора цих рядків конкурс прогнозів «редакція-читачі» пішов на вимушені канікули – прогнози не приймаються два тури поспіль. До слова, у 17 та 18 турі зіграв проти читачів з перемінним успіхом. Спершу поступився Іванові Дудку 6:7, а потім впевнено реваншувався у партії з Ігорем Лютим – 7:4. Зараз баланс нашого протистояння такий: +8=1-4, 102:81 на користь редакції. Зустрінемося в наступному турі!

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87