УКР РУС

Колос на виїзді здолав Інгулець і впритул наблизився до зони єврокубків – магія Ковальця знову не спрацювала

14 квітня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У матчі 21-го туру чемпіонату України петровці на своєму полі програли ковалівцям. Читайте звіт про поєдинок на "Футбол 24".

Інгулець, який надуспішно розпочав другу частину сезону, в останніх матчах пригальмував, зазнавши двох поразок (від Чорноморця та Ворскли). Натомість Колос лише за один матч проти Металіста 1925 забив більше голів, аніж за п'ять зустрічей до цього.

Кривбас сенсаційно поступився Минаю: Вернидуб потерпає від слабкої атаки, єврокубки віддаляються

Перший небезпечний момент створили господарі на 6-й хвилині: Кравчук завдавав удару у дальній кут, але пробив повз стійку. У команд до середини тайму відверто нічого не виходила в атаці, а поодинокі спроби пробити завершувались перехопленнями або впевненою грою голкіперів на виходах. На 24-й хвилині Головкін опинився перед воротами Колоса, обхитрив одного захисника, хитнув іншого і... вистрілив у кількох метрах повз ліву стійку. За трохи він же пробивав з лінії штрафного майданчика, але його удар заблокували.

Якість гри, яку команди демонстрували на полі, красномовно передає наступний стоп-кадр з трансляції, на якому два віце-президенти УАФ – Олексій Михайличенко і Анатолій Дем'яненко (на фото) – "втикають" в телефони, а останній ще й дивиться на годинник, намагаючись визначити, скільки залишилось терпіти ці "пекельні борошна". Окрім вищезгаданих персонажів, на трибунах було помічено достатньо іменитих осіб, серед яких півзахисник Олександрії Сергій Рибалка та екс-захисник Динамо Євген Хачеріді.

Колос свій перший момент створив лише на 35-ій (!!!) хвилині: навіс з району кутового на лінію воротарського, де були Оріховський та Лисенко. Жоден з них не зумів замкнути. Попри логіку розвитку подій на полі, гості пішли на перерву переважаючи у рахунку: наприкінці тайму ковалівці подали два кутових – після другого Мілько вдало підставив ногу на дальній штанзі.

Після відпочинку господарі полетіли відігруватись – Нагієв перевірив на пилність кіпера суперника після навісу з кутового. У відповідь Безбородько цілив у дальню дев'ятку – неточно.

В середині другого тайму Резепов зобов'язаний був зрівнювати, але пробив у сантиметрах з правою стійкою. У відповідь Мякушко розігнав атаку по центру, протягнув м'яч до лінії штрафного і віддав ліворуч на Безбородька. Удар Дениса легко забрав Паламарчук. Наприкінці тайму Безбородько, який вийшов по перерві, змушений був покинути поле через травму.

Вже у доданий час Інгулець виконував навіс зі штрафного – Паламарчук, який прибіг у штрафний суперника, навіть примудрився пробити і був дуже близьким до того, аби зрівняти, але...

Перемога принесла Колосу 30 очок і підняла на шосту сходинку турнірної таблиці УПЛ, Інгулець з 22-ма пунктами дев'ятий.

Душевний Дніпро, веселі виїзди, добряк Кварцяний та вчитель Маркевич – український футбол очима репортера у 2010-х