УКР РУС

Динамо завершило чемпіонат розгромом Колоса – Шапаренко та Миколенко організували по шедевру

9 травня 2021 Читать на русском

Динамо на виїзді обіграло Колос (0:3) у 26 турі УПЛ. Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Динамо приїхало у Ковалівку в статусі чемпіона. Мірча Луческу в останніх турах УПЛ готується до фіналу Кубка України. Циганков залишився в запасі, а дискваліфікованого Буяльського в старті замінив Гармаш. Колос завчасно забронював собі путівку в єврокубки, а сьогодні відстоював четверте місце. Руслан Костишин обрав схему з трьома центрбеками.

Динамо в меншості не обіграло Маріуполь в матчі УПЛ – команда Луческу обірвала розкішні серії

Динамо розпочало значно активніше за суперника: зарядженість на боротьбу, пресинг, хороший темп. Кияни нічогісінько не дозволяли побудувати Колосу, але й самі не могли якісно завершити атаку. Жерсон пробив на трибуни, а Бєсєдін витратив усі сили на фінт і в'яло покотив повз ворота.

"Біло-сині" виманили господарів на власну половину та організували гострий контрвипад – удар Караваєва потягнув голкіпер. Олександр знову добре себе проявив, як і в матчі з Ворсклою, постійно перебуваючи в епіцентрі атак. Дуже старався Бєсєдін, але йому традиційно бракувало ефективності в роботі з м'ячем.

Під завісу першого тайму Динамо все ж відкрило рахунок завдяки черговому підключенню Миколенка по флангу. Віталій прострілив у штрафний майданчик, Бєсєдін пропустив м'яч, Караваєв у дотик відкинув на Гармаша, а той обіграв воротаря.

По перерві Колос спробував повернутися в гру, але найперспективніший момент завершився фолом проти Бущана. Динамо атакувало чіткіше. Гармаш розрядив гармату здалеку – м'яч трішки розминувся з воротами. Бєсєдін виривався сам на сам з голкіпером, але Гавриш його завалив. Арбітр не покарав капітана Колоса прямою червоною за відвертий фол, зате покарав господарів Шапаренко. Шикарний удар зі штрафного під поперечину – краса!

Миколенко вирішив не відставати від Миколи та створив свій шедевр. Циганков (вийшов перед тим на заміну) подав з кутового, голкіпер зіграв на виході, а Миколенко потужним ударом в дотик вразив нижній кут. Просто фантастика!

Динамо вирішило долю матчу та спокійно довело справу до розгромної перемоги. З негативу – пошкодження Шапаренка та помилка Бущана на виході. Не вдалося забити Бєсєдіну. Коли Сідклей розіграв хорошу комбінацію, Артем на добиванні головою не влучив у порожній кут. А коли форвард все ж загнав м'яч у сітку після удару Лєднєва, судді зафіксували офсайд.

Кияни завершили чемпіонат з 65 очками – 14 пунктів відриву від Шахтаря. Восени кияни зіграють у груповому етапі Ліги чемпіонів. Колос фінішував на четвертому місці та стартує в третьому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій.

Трансфер Циганкова: Мілан, Арсенал, Севілья – куди перейти лідеру Динамо і чому Луческу не відчує втрати?