УКР РУС

Коли Україна зіграє Євро-2020 – колишній спостерігач УЄФА озвучив нову дату, підтверджену з кількох країн

16 березня 2020 Читать на русском

Якщо Чемпіонат Європи відбудеться у 2020 році, це буде справжнім дивом. Колишній глава Польського футбольного союзу Міхал Лісткєвіч повідомив нові подробиці щодо перенесення турніру з 12 червня на значно пізніший термін.

Він працював на стадії 1/2 та у фіналі Чемпіонату світу 1990, виконуючи обов'язки бокового арбітра. Знаменитий рефері, який відсудив 8 матчів на одному Мундіалі, що стало абсолютним рекордом. Згодом був співорганізатором кампанії, за підсумками якої Україна та Польща домоглися права прийняти Євро-2012. Очолював Комітет арбітрів Чехії та працював спостерігачем УЄФА.

Зараз Лісткєвіч очолює суддівський відділ Федерації футболу Вірменії. Функціонер підтверджує, що найближчий Чемпіонат Європи вже ніяк не відбудеться у заплановані терміни через пандемію коронавірусу. Крім того, існує серйозна загроза, що посунуться в часі або будуть зірвані національні чемпіонати та єврокубки.

УЄФА готує революційні зміни у Лізі чемпіонів і Лізі Європи 2019/20 – новий формат можуть затвердити найближчими днями

"У мене є інформація з кількох країн про те, що Євро буде перенесено на наступний рік. У вівторок відбудеться відеоконференція УЄФА з усіма представниками. І я знаю від свого теперішнього роботодавця, що готується перенесення турніру на 2021 рік. Щоправда Вірменії безпосередньо це не стосується, але як член УЄФА вона також бере участь у консультаціях. Має трапитися диво, щоб Чемпіонат Європи провести в червні та липні цього року", – зізнався Лісткєвіч у розмові з Onet Sport.

Нагадаємо, раніше розглядали декілька варіантів перенесення Євро-2020: провести турнір у визначений раніше термін, але без глядачів; перенести старт на 23 листопада 2020-го; зіграти влітку наступного року. Утім, при останньому варіанті потрібно досягти поступок ФІФА, адже з 17 червня по 4 липня запланований реформований Клубний чемпіонат світу. За іронією долю оновлений Мундіаль має відбутися в Китаї, зокрема, у місцевості Ухань, яка стала джерелом епідемії коронавірусу, що розрослася до світових масштабів.

Євро-2020: Росія запропонувала врятувати проведення форуму