УКР РУС

Ключова роль Торреса. "Бенфіка" - "Челсі" - 0:1. ВІДЕО

28 березня 2012 Читать на русском

Після відходу з "Челсі" Віллаша-Боаша команда нібито почала повертати свою звичну форму і, хоча й не без проблем, проте таки пробилася до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, зумівши відіграти в "Наполі" дефіцит у два м'ячі.

У “Бенфіки” матч-відповідь 1/8 ЛЧ також складався непросто, проте рахунку 2:0 у рідних стінах із “Зенітом” португальській команді вистачило для продовження боротьби у турнірі.

Вдома Лісабонці у єврокубках не програвали з грудня 2010 року, і ця приємна для них серія налічувала вже десять матчів. “Челсі” ж, навпаки, у цьогорічній Лізі чемпіонів до звітної зустрічі в гостях ще не перемагав, два рази зігравши внічию і зазнавши двох поразок. Все змінилося після цієї зустрічі, та про все поступово.

Матч розпочався у притаманній для поєдинків такої стадії манері — футболісти багато нервували та чимало помилялися. Причому помилялися у центрі поля, намагаючись насамперед відвести епіцентр подій подалі від власних воріт.

Так протривало увесь перший тайм. І якщо “Бенфіка” таки завдала декілька (нехай неточних) ударів у напрямку воріт Чеха, то гості узагалі в атаці не запам'яталися майже нічим. Єдиного удару у площину воріт господарів вже наприкінці тайму завдав Рауль Мейрелеш, проте голкіпер господарів Артур перевів круглого на кутовий.

Друга половина зустрічі була значно багатшою на події, і переважно поблизу воріт Чеха. Проте від, здавалося б, неминучих голів або Чеху вдавалося ліквідувати небезпеку, або захисники вибивали м'яча, який летів уже в неприкриті ворота. В інших випадках удари гравців “Бенфіки” були неточними.

Та можуть гравці “Бенфіки” нарікати не лише на долю, а й на арбітра Паоло Тальявенто. В одному із епізодів м'яч влучив у руку капітанові “Челсі” Джону Террі, проте суддя чомусь там пенальті не побачив. У ще одному випадку Террі віддавав пас на свого ж голкіпера Чеха. Вільний удар? Ні, Тальявенто показує що можна грати.

Щодо “Челсі”, то моментів у “синіх” попереду майже не було. А нападник Фернандо Торрес узагалі загубився на полі, здобувши хіба що два кутових та одного разу пробивши вище воріт. Проте саме Торрес став одним із основних творців перемоги. На 75-й хвилині, змістившись флангом, Ніньйо так вдало прострелив вздовж воріт, що Калу залишалося лише не промахнутися повз ворота.

Після цього гості пішли рятувати нічию і ледь не пропустили другий гол — Мата, пробиваючи з гострого кута по порожніх воротах, влучив у стійку. У підсумку матч так і завершився перемогою гостей — 1:0.

Ліквідувати цей дефіцит “орли” будуть намагатися на “Стемфорд Брідж”, де “Челсі” грає традиційно сильно. Та “Бенфіці” немає чого втрачати, так що вітати лондонців із виходом до півфіналу поки що не будемо.

Наша онлайн-трансляція матчу.

“Бенфіка” - “Челсі” - 0:1 (0:0)

Гол: Калу, 75

Попередження: Сезар, 26, Луїзао, 67, Гарсія, 76 - Мейрелеш, 18

“Бенфіка”: Артур, Емерсон, Жардел, Луїзао (к), Перейра, Гарсія (Ноліто, 81), Вітсель, Сезар (Родріго, 69), Аймар (Матіч, 69), Гаітан, Кардосо

запасні: Карвалью, Вітор, Савіола, Матіч, Ноліто, Родріго, Олівейра

“Челсі”: Чех, Луїш, Коул, Ферейра (Босінгва, 80), Террі (к), Рамірес, Мейрелеш (Лампард, 68), Обі Мікель, Мата, Калу (Старрідж, 83), Торрес

запасні: Тренбул, Кехілл, Босінгва, Лемпард, Есьєн, Дрогба, Старрідж