УКР РУС

Кінець кар'єри, старі знайомі та чимало відмов: Ротань розповів, як обирав тренерський штаб в Олександрії

18 січня 2023 Читать на русском

Головний тренер олександрійців Руслан Ротань висловився про комплектацію штабу на новому для себе місці праці.

"Мені необхідно було формувати тренерський штаб доволі швидко. Потрібні були однодумці, з якими було б комфортно працювати. Це було непросто, оскільки багато з тих, до кого звернувся, або працювали у клубах, або не мали можливості з різних причин, тому вимушені були відмовитися. Скажу чесно, провів багато безсонних ночей. Але, поступово в результаті зустрічей і непростих розмов вдалося нарешті сформувати команду помічників.

Ротань оголосив свій тренерський штаб в Олександрії – в обоймі коуч збірної України

Сергій Кравченко – старший тренер. Пропозиція стати помічником головного тренера йому сподобалася, але він ще не хотів завершувати кар'єру гравця та покидати ігрову практику. Мені здається, що саме у його випадку, це було непросте рішення. Але мою пропозицію він прийняв, і мене це тішить. Він займається улюбленою справою і буде хорошим тренером, я в цьому переконаний. Головне, що ми думаємо в одному напрямі.

Володимир Єзерський буде працювати переважно зі захисниками. Ми були разом в молодіжній і в юнацькій у збірних, я знаю, як він працює. Дисципліна, організація, захист. Він на своєму місці. Володимир Тименко, тренер воротарів. Теж достатньо кваліфікований фахівець. Постійно вдосконалюється, рухається вперед. Один із найкращих в країні у роботі з воротарями. Тому я радий, що він погодився приєднатися до штабу та буде допомагати мені.

Володимир Томіленко, тренер з фізичної підготовки. Це єдина людина, яка працювала в команді ще до нашого приходу. Мені дуже сподобався наш діалог, у нас спільне бачення розвитку команди. Помітно, що Володимир хоче працювати, може працювати, і погляди наші збігаються. Я радий що він з нами. Мені сподобалося що він дискутує, радить, пропонує. Це дуже важливо.

У команді також працюватиме аналітик Євгеній Гресь. Аналітика у футболі сьогодні дуже важлива. Євген – єдина людина, яку я забрав з молодіжної збірної. Ми з ним працюємо вже 4 роки, і за цей період я переконався, що на сьогодні без нього я б не впорався. Адже кожного дня формується дуже багато відео й аналітики, Євген це все відфільтровує і залишає лише необхідну інформацію про футболістів, команди, матчі.

На моє переконання, у роботі цінно, коли думка головного тренера в тренерському штабі не є законом. Адже саме діалог і дискусія завжди приводять до істини. Я сподіваюся, що ми дуже плідно попрацюємо разом з командою, будемо прогресувати та доб’ємося поставлених цілей", – цитує Ротаня сайт Олександрії.

Мудрик і Циганков подають приклад Довбику та ще чотирьом топ-талантам – що відбувається?