УКР РУС

Баварія поступилася Хоффенхайму, Шальке та Борусія Д втратили перемоги на останніх секундах

5 жовтня 2019 Читать на русском

У суботу відбулось п’ять матчів 7-го туру чемпіонату Німеччини. Рахунок та звіт про матчі читайте на Футбол 24.

Чемпіонат Німеччини 2019/20, 7-й тур

Баварія – Хоффенхайм – 1:2

Голи: Лєвандовскі, 73 – Адамян, 54, 79

Байєр – РБ Лейпциг – 1:1

Голи: Фолланд, 66 – Нкунку, 79

Падерборн – Майнц – 1:2

Голи: Золінскі, 14 – Квайсон, 8, Бросінскі, 32 (пен.)

Нереалізований пенальті: Коллінс, 79 (Падеборн)

Фрайбург – Борусія Д. – 2:2

Голи: Вітсель, 20, Хакімі, 67, Аканджі, 90 (аг.) – Вальдшмідт, 55

Шальке – Кельн – 1:1

Голи: Сердар, 72 – Хектор, 90+2

Герта вдома легко переграла Фортуну

Мюнхенська Баварія весь перший тайм намагалась забити Хоффенхайму, однак м’яч вперто не ліз у ворота. Серж Гнабрі, Корентен Толіссо, Тьягу Алькантара – всі вони могли засмутити вболівальників гостей, однак їм або бракувало влучності, або чудово діяв Олівер Бауман. Наприкінці тайму героєм для Баварії став Мануель Нойєр, який після удару Штефана Поша впритул дивовижним сейвом врятував свої ворота від вірного гола. Другий тайм обернувся для господарів справжнім жахом. Спочатку Саркіс Адамян вивів Хоффенхайм вперед, а згодом Роберт Лєвандовскі рахунок зрівняв. Та вже згодом Адамян вдруге відзначився у воротах Нойєра і баварцям не вистачило навіть шість доданих до матчу хвилин аби врятувати нічию.

Друге та шосте місце чемпіонату – РБ Лейпциг та Байєр – зустрічались у Леверкузені. Перший тайм минув без забитих м’ячів, а у другій половині зустрічі команди обмінялись голами: на постріл Кевіна Фолланда влучно відповів Крістофер Нкунку.

Зінченко не боїться "вовків", Роналду проекзаменує Конте, Вальверде у битві за життя: топ-5 матчів євровікенду

Майнц вже на 8-й хвилині забив Падеборну – з передачі Лєвіна Озтуналі відзначився Робін Квайсон. Господарям знадобилось лише шість хвилин аби відігратись – статус кво відновив Бен Золінскі. В середині тайму гравці Падеборна порушили правила у власному штрафному майданчику і Даніель Бросінскі з точки легко переграв Леопольда Цінгерлє. Наприкінці матчу господарі мали чудовий шанс відігратись, але Джамілу Коллінс не реалізував пенальті.

Справжній триллер влаштували Фрайбург і дортмундська Борусія. Першими відзначились гості – Вітсель не залишив шансів Шволову. На початку другого тайму Джан-Лука Вальдшмідт рахунок зрівняв. Згодом Ашраф Хакімі вивів дортмундців вперед і все йшло до мінімальної перемоги гостей, аж поки на 90-й хвилині Мануель Аканджі не зрізав м’яч у власні ворота.

В останньому матчі суботи Шальке приймав Кельн. Обидві команди провели рівний перший тайм, а найнебезпечнішим став момент на 21-й хвилині: футболіст Кельна Кінгслі Ехізібу головою впритул пробивав по воротах – Алєксандер Нюбель встиг виставити руки і дивом відбити цей удар. У другому таймі Шальке створив неймовірний тиск на ворота суперника і таки забив – на 72-й хвилині передачу Саліфа Сане замкнув Суат Сердар. За 2 хвилини до закінчення матчу Бургшталлєр поцілив у стійку воріт. Героєм матчу можна було б сміливо називати молодого капітана гельзенкірхенців голкіпера Нюбеля, який продемонстрував у рамці самовіддану та дуже зрілу гру і неодноразово рятував Шальке від ймовірного гола. Це він вкотре продемонстрував на 91-й хвилині, коли витягнув здавалося б "мертвий" м’яч. Та за мить навіть йому не вдалось завадити Йонасу Хектору, який після кутового потилицею замкнув навіс у ворота і зрівняв рахунок у матчі.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ