УКР РУС

Кавані дискваліфікований на 3 матчі за пост в Instagram – форвард Манчестер Юнайтед ще й заплатить космічний штраф

31 грудня 2020 Читать на русском

Нападник "червоних дияволів" отримав неприємний новорічний "подарунок" від Футбольної асоціації Англії.

Футбольна асоціація Англії покарала Едінсона Кавані за расистський, на думку чиновників, пост в Instagram після матчу АПЛ проти Саутгемптона. У тому поєдинку 33-річний нападник оформив дубль, а манкуніанці перемогли 3:2.

Після гри уругваєць написав слово "negrito" на адресу свого підписника в Instagram. Саме це стало об'єктом розслідування. FA вирішила дискваліфікувати Кавані на 3 матчі та оштрафувати форварда на 100 тисяч фунтів, інформує офіційний сайт Манчестер Юнайтед.

Таким чином, уругваєць пропустить поєдинок чемпіонату проти Астон Вілли, протистояння з Манчестер Сіті у півфіналі Кубка ліги та матч з Уотфордом у Кубку Англії.

Манчестер Юнайтед вже відреагував на рішення FA. "Кавані не знав, що його слова могли бути розтлумачені неправильно, і він щиро перепросив усіх, кого міг образити. Попри свою щиру впевненість, що він просто надіслав подяку у відповідь на привітання від близького друга, він вирішив не оскаржувати звинувачення, з поваги та солідарності з FA та боротьбою з расизмом у футболі.

Ми впевнені, що незалежна комісія в своїх письмових мотивах чітко пояснить, що Едінсон Кавані не є расистом і та не мав жодних расистських намірів", – йдеться в заяві манкуніанців.

Зауважимо, Кавані приєднався до МЮ в жовтні, підписавши контракт на 1 рік. У 9 матчах Прем'єр-ліги нападник забив 3 голи та двічі асистував партнерам.

Втрата Бога, крадіжка "Золотого м'яча", кінець прокляття і бунт на шхуні Барса – яким був 2020 рік для світового футболу