УКР РУС

Касільяс офіційно завершив кар'єру

18 лютого 2020 Читать на русском

Воротар Порту Ікер Касільяс остаточно вирішив завершити професіональну кар'єру. Легендарний голкіпер розпочав шлях функціонера.

Ветеран сповістив про своє рішення президента "драконів" Жорже Пінту да Кошту, повідомляє O Jogo.

Касільяс оголосив про рішення балотуватися на пост президента Федерації футболу Іспанії

"Ікер Касільяс прибув у Порту перед тим, як оголосити про своє висунення (в президенти іспанської федерації – Футбол 24), щоб пообідати зі мною та повідомити про своє рішення закінчити кар'єру. Я був дуже щасливий. Мене дуже зворушило таке ставлення до клубу.

Усією своєю кар'єрою він серйозно вражав, зігравши всього за два клуби – Порту та Реал. Він сповнений сил. Я сумуватиму за ним. Перед грою із Віторією Гімараєш він надіслав нам відеоповідомлення", – наводить слова президента португальське видання.

Відзначимо, що досвідчений іспанець дебютував на професіональному рівні ще в 1999 році. Упродовж 16-ти сезонів Касіяльс захищав кольори мадридського Реала, а в 2015-му перебрався до Порту. А минулоріч у травні кіпер переніс інфаркт.

Серед головних трофеїв Касіяльса, зокрема, 5 чемпіонських титулів із "вершковими", 3 кубки Ліги чемпіонів, 2 Суперкубки Європи, 2 Інтерконтинентальних кубки та 1 титул клубного ЧС. Також іспанець двічі ставав чемпіоном Європи (2008-й і 2012-й) та здобув титул чемпіона світу-2010.

"Твоє серце б'ється для тих, хто мріє про вершини", – зворушливий лист Вальдеса Касільясу з проханням завершити кар'єру