УКР РУС

Каштру: Матч без уболівальників – це як театр без глядачів

11 березня 2020 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Луїш Каштру поділився думками щодо першого матчу 1/8 фіналу Ліги Європи проти Вольфсбурга.

"Футбольний матч без уболівальників знижує твої очікування в професії. Звичайно, нам завжди хочеться, щоб був повний стадіон. Це практично те ж саме, що в театрі, коли актори грають, але нікого немає в залі, ніхто на них не дивиться. Знаємо, що наші вболівальники далеко, але вони будуть дивитися нас по телевізору. І ми все одно будемо відчувати їхню підтримку.

Тренер Вольфсбурга оцінив шанси "вовків" у протистоянні з Шахтарем

Футболісти були трохи розчаровані цим фактом. Нам дуже подобається атмосфера повного стадіону. Відсутність глядачів дасть дивне відчуття, але таке життя, по-іншому не можна. Про коронавірус зараз говорять і пишуть скрізь: по телебаченню, в Інтернеті, в газетах. Є недолік безпеки, і потрібно приймати найжорсткіші заходи. Це певний сигнал – всі повинні бути дуже обережними, в тому числі й ті, хто живе у футбольному світі і постійно подорожує. Зараз ми повинні показати свою гру.

Щодо кадрової ситуації у Шахтарі – всі, хто прилетів з нами, абсолютно готові. Має бути дуже складна боротьба. Вольфсбург виступає у Бундеслізі, яка входить до топ-п'яти ліг Європи. Щоб добитися позитивного результату, завтра потрібно бути на високому рівні. Медичний департамент максимально працює над тим, щоб підготувати футболістів до матчу. Зараз про склад говорити ми не можемо – залишимо рішення на день матчу. Сподіваємося, що всі, хто прилетів до Німеччини, будуть готові", – цитує Каштру офіційний сайт "гірників".

Нагадаємо, завтра, 12 березня, "помаранчево-чорні" на виїзді зустрінуться з Вольфсбургом. Початок поєдинку о 22:00. Гра відбудеться за зачиненима дверима і без представників ЗМІ, однак УЄФА вже розглядає можливість перенесення поєдинку через загрозу коронавірусу.

"Ми зараз в такій формі, що це буде легко". Фани Вольфсбурга оптимістичні перед битвою в ЛЄ, але фаворит – Шахтар