УКР РУС

Карпати – Ворскла: анонс матчу УПЛ

15 вересня 2018 Читать на русском

Карпати вдома приймають Ворсклу в рамках 8-го туру УПЛ. Анонс та прогноз матчу читайте на Футбол 24.

Карпати – Ворскла

15 вересня, 17:00, Львів, стадіон "Україна"

Головний арбітр: Микола Балакін (Київська область)

Телетрансляція на каналі "ZIK", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Карпати у минулому турі стали головним порушником спокою в УПЛ, приїхавши у Київ та прибивши Динамо з рахунком 0:2 – причому граючи весь другий тайм у меншості. Львів'яни показали високий рівень комбінаційного атакувального футболу, в якому особливо виділявся Мар'ян Швед. Останній за 10 днів забив чотири голи – дубль у ворота віце-чемпіонів країни та два шедеври у матчах збірних. Сьогодні саме він є найкращим українським форвардом у чемпіонаті, що разом з добре збалансованим складом (особливо в лінії півзахисту) дозволяє Карпатам розраховувати на першу шістку – навіть на фоні поразок Арсеналам-Київ. Втім, всі ці успіхи та чесноти "левів" не матимуть жодного значення, якщо вони зазнають невдачі у грі з проблемною Ворсклою.

Статистика протистояння Карпат проти Ворскли
Всього:
48 матчів, 18 перемог Карпат, 14 нічиїх, 16 перемог Ворскли. Різниця м’ячів – 53:48.
У Прем’єр-лізі: 42 матчі (+13, =13, -16, 40:46)

Полтавська команда наразі є зразком морально-вольових якостей, демонструючи непоганий футбол на фоні майже річних боргів по зарплатні. "Зелено-білі" чергують поразки сильним клубам з перемогами над рівними собі – причому стабільно проявляють характер і беруть, по суті, нічийні матчі. Так, на останніх хвилинах за схожим сценарієм були прибиті Маріуполь та Чорноморець – на гол Кулача суперник відповідав своїм, але наприкінці зустрічі все завершувалось автоголом. Єдиним виключенням стала поразка Олімпіку на старті сезону, але всі інші матчі проти команд свого класу Ворскла змогла взяти. Це є дуже важливою чеснотою для гри проти Карпат – талановитого, але нестабільного колективу, який вміє карати за безхарактерність і сам страждає від періодичних розконцентрацій.

Попередній матч: 21.10.2017. 13-й тур чемпіонату України-2017/2018
Ворскла – Карпати – 0:1
Гол:
С. Мякушко (83).

Кадрова ситуація обох команд непроста. У львів'ян вона виглядає краще – господарям не зможе допомогти лише основний центрбек Аді Мегреміч, вилучений у матчі проти Динамо, але до тренувань у загальній групі повернувся Артем Федецький. Крім, того, Карпати підсилились відразу двома виконавцями, орендувавши у Шахтаря голкіпера Микиту Шевченка та придбавши португальського форварда Крістана Понде – останній вже встиг забити у товариській грі проти Лехії. Ворскла ж не зможе розраховувати відразу на трьох футболістів – Олександра Чижова, Артема Габелка та Юрія Коломойця, які мають різного виду пошкодження.

"Родзинки" матчу:
– Ворскла може забити 300-й гостьовий гол у чемпіонатах (ще два м’ячі);
– Безвиграшна домашня серія Карпат у Прем’єр-лізі триває три матчі: нічия та дві поразки.

Орієнтовні склади на матч Карпати – Ворскла

Карпати: Кучинський, Лебеденко, Федецький, Ковтун, Мирошниченко, Ербес, Ді Франко, Гуцуляк, Карраскаль, Мякушко, Швед

Ворскла: Шуст, Артур, Даллку, Гіоргадзе, Пердута, Шарпар, Чеснаков, Ребенок, Кулач, Кобахідзе, Сергійчук

Прогноз Футбол 24 – 2:1