УКР РУС

Карпати та Верес пропонують реформувати чемпіонат України U-21 – подробиці

5 квітня 2018 Читать на русском

Верес та Карпати звернулися в УПЛ з пропозицією провести реформу чемпіонату України U-21 вже із сезону 2018/19.

Карпати та Верес пропонують УПЛ скасувати проведення чемпіонату України серед команд U-21 вже із сезону 2018/19, інформує офіційний сайт "зелено-білих".

"Головним завданням турніру дублерів є ефективна підготовка та розвиток молодих футболістів до рівня основних команд клубів. Ще більш важливим завданням цих змагань є формування конкурентноспроможного продукту на ринку трансферних прав футболістів.

Наскільки комфортно ходити на матчі УПЛ: стадіон "Україна"

Станом на поточний момент змагання Чемпіонату України серед команд U-21 і близько не виконують жодного з цих завдань", – вважає технічний директор Карпат Тарас Гордієнко.

На думку Карпат та Вереса, очевидною альтернативою змаганням команд U-21 є участь резервних команд клубів у змаганнях нижчих ліг професійного футболу.

"Це є досвід, який успішно практикувався в Україні впродовж тривалого часу. За такою формулою (змагання U-19 – резервна команда у нижчій лізі – головна команда) вибудувана структура росту футболістів у більшості провідних футбольних країн Європи", – йдеться у заяві.

Хто такий Томас Грімм – єдиний кандидат в президенти УПЛ

Карпати та Верес пропонують наступні нововведення:

– на початку, тобто на наступний сезон, найкращі 3-4 команди за підсумками змагань U-21 поточного сезону матимуть право заявитися до участі у змаганнях першої ліги, решта – до участі у змаганнях другої ліги;

– резервні команди не матимуть права виступів у тій самій лізі, що і головна команда (це торкається як випадків потенційного підвищення у класі резервної команди, так і фактичного пониження у класі головної команди); інших обмежень на переміщення резервних команд у класі не існуватиме;

– відсутність обмежень для гравців резервних команд на виступи за головну команду та чіткий перелік обмежень виступів гравців основної команди за резервну (наприклад, тільки у матчах на період дискваліфікації за основну команду через жовті картки, на період відновлення після хвороб чи травм тощо).