УКР РУС

Карпати розписали нічию зі Львовом у дербі з вилученням та двома нереалізованими пенальті за дві хвилини

14 березня 2020 Читать на русском

Галицьке дербі між Львовом та Карпатами знову не виявило переможця (1:1).

Після двох нульових нічиїх у львівському дербі дуже хотілося побачити бодай один гол. Особливо це стосувалося Карпат, які відставали від передостанньої позиції на п'ять очок. Втім, надії на яскравий поєдинок були вбиті порожніми трибунами та чотирма фолами з жовтою карткою до 3-ї хвилині зустрічі – перше порушення правил сталося вже на 24-й секунді. Здавалося, нас очікує черговий "сухар" з купою боротьби.

Мелікян: Для Львова добре, що матч без глядачів, тому що у Карпат хороша підтримка

Втім, матч виявився доволі динамічним і цікавим. Його початок точно був за "містянами", які лізли вперед у спробі намацати слабкі точкі в обороні "левів". Вже на 4-й хвилині це могло завершитись голом: Альваро п'яткою викотив пас у дотик на Ренана, який протиснув Сича на лівому краю штрафного й пробив у ближній кут – м'яч влучив у сітку із зовнішнього боку. Також номінальні господарі провели низку стандартів, але поступово Карпати вирівняли хід зустрічі, а потім і взагалі перехопили ініціативу.

Перший небезпечний епізод "зелено-білі" створили на 14-й хвилині, змусивши Сарнавського парирувати потужний дальній удар Сича. Ще за чотири хвилини Бойчук несподівано вистрілив з місця метрів з 20-ти – стійка врятувала Львів! Карпатівці при цьому регулярно вигравали нічийні м'ячі на чужій половині поля і явно переважали в активності. Зрештою, це вилилось у логічний гол на 27-й хвилині: Пасіч пробив з дистанції, Танчик підхопив м'яч після відскоку та вирізав передачу на правий край штрафного, а звідти прострілив Мартінс – Бойчук міг замикати, але його випередив Братков, зрізавши м'яч у власні ворота. 0:1!

В наступні п'ять хвилин команди обмінялися двома ударами метрів з 30-ти у небо (стріляли Яковеллі та Кльоц), після чого активність впала до звичайного бий-біжи з купою фолів та без гостроти. Моментів не виникало до самої перерви, однак одразу після неї Львів підвищив оберти. Вже на 47-й хвилині "містяни" заробили штрафний, після якого Кудрику довелося тягнути удар Альваро, а на 49-й Олегу вже довелося тягнути м'яч із сітки: Гіоргадзе обрізався у штрафному, Ренан подав на ліву стійку, а Яковеллі замкнув красивим ударом головою над голкіпером – 1:1!

В середині другого тайму Карпати і Львів змарнували кілька можливостей могли вийти вперед. Так, на 54-й хвилині Бойчук пробив головою після подачі Кльоца (над поперечиною), Альваро стріляв з дистанції на 58-й (над лівою дев'яткою), а Пасіч на 64-й крутив з-за меж штрафного у правий нижній кут – поруч зі стійкою пролетів м'яч. Надалі команди взяли кілька хвилин на заміни, після чого "містяни" провели два удари з лівого краю карного майданчика – на 68-й Сабіно спрямував м'яч вище воріт, а постріл Нича на 72-й взяв Кудрик. Зрештою, на 76-й та 78-й хвилинах Халль та Приймак замикали подачі зі стандартів, але обидва пробили неточно.

Розв'язка зустрічі виявилась яскравою. Притула, який змінив травмованого Мартінса, на 84-й хвилині увірвався в штрафний Львова на замикання простріла Бойчука, однак отримав по ногах від Сабіно. Арбітр вказав на "позначку", а Назарина взявся виконувати удар – Сарнавський парирував! Львів відповів контратакою на 86-й з пасом на правий край карного майданчика, куди вривався Альваро. Його збив Пасіч – тепер рефері поставив пенальті у ворота Карпат, а Геннадію ще й другу жовту виписав. Татарков взявся виконувати 11-метровий, однак його постріл несподівано парирував Кудрик!

Зрештою, команди так і не змогли забити переможний гол. Фінальний свисток зафіксував результативну нічию, внаслідок якої Львів набрав 21 очко, залишившись на дев'ятій позиції в турнірній таблиці з відривом від Ворскли в один заліковий бал. Карпати з 14 пунктами в активі залишаються останніми.

Золоті 60-ті і сива давнина: колиска Динамо, трагедія проклятого капітана, 383 голи і ще 27 фото "старої школи"