УКР РУС

Карпати – Динамо: Циганков знову знущається над "левами", львівське прокляття і несправедливість погрому

8 грудня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Карпати розгромно поступились Динамо (0:4) у 18-му турі чемпіонату України. Рахунок і огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Україна. УПЛ 2018/19, 18-й тур

Карпати – Динамо – 0:4

Голи: Циганков, 27, 50, 90+1, Шапаренко, 89

Матч, як і онлайн-трансляція Карпати – Динамо на "Футбол 24", стартував о 14:00 за київським часом. Киянам необхідно було перемагати, аби скоротити відставання від Шахтаря до 7-и очок. Карпати також у скрутній ситуації – 10-е місце і лише 1 набраний бал за 3 останні тури. Відзначимо, що в першому колі львів'яни сенсаційно перемогли в Києві 2:0 завдяки дублю Шведа.

Карпати – Динамо – відео голів

Класний прохід Шепелєва з дриблінгом і на швидкості ледь не увінчався ударом Бєсєдіна – Артем не зміг дотягнутись до першої гострої передачі на старті гри. Найкращий момент змарнували Карпати. Карраскаль на 14-й хвилині отримав нагоду пробити метрів з 10 без жодних перешкод, але снаряд після рикошету від лежачого Бурди полетів значно вище. Той же колумбієць, стягнувши до себе 3-х динамівців, віддав пас на Мякушка, але екс-гравець київського клубу занадто сильно вистрілив.

Карпати – Динамо: онлайн-трансляція матчу УПЛ

Львів'яни значно цікавіше виглядали на контратаках, ніж гості, а забив суперник. Циганков метрів з 35 влучив зі штрафного у дев'ятку завдяки рикошету від спини Ербеса. З першого ж удару Динамо забило, знову показавши відмінну реалізацію. Федецький майже відразу міг зрівнювати, проте ударом головою з кількох метрів влучив у Бойка.

На старті другого тайму господарі перевірили Бойка, а у наступній атаці пропустили вдруге. Шапаренко віддав зрячий пас на Циганкова, і Віктор забив свій 8-й гол у сезоні УПЛ. Бойчишин несподівано зняв Шведа, і Карпати знову створили крутий момент. У 2 паси "леви" пройшли у штрафний, проте Гуцуляк взяв приклад з партнерів і також пробив вище воріт. Циганков ледь не оформив хет-трик ще одним дальнім ударом – трохи не влучно та й Кучинський, здавалось, контролював ситуацію. Кадар після продуманої атаки Карпат так вибивав м'яч, що влучив у голову Понде. На щастя киян, круглий пройшов повз ворота.

Гуцуляк і Карраскаль спробували повернути господарів у гру,але Бойко не відчув особливих проблем. Шапаренко забив би розкішним обвідним ударом, якби не стійка, а Сидорчук на добиванні не влучив у фактично порожні ворота. Динамо загралось в атаці, і Карраскаль втік від Кадара на побачення з голкіпером, однак колумбієць вкотре не влучив у площину воріт. Тут уже Карпати втратили непоганий шанс для удару, натомість самі дозволили Вербічу вивести самотнього Шапаренка на Кучинського – це був розстріл. А вже в компенсований час Дуелунд, який замінив Бєсєдіна на 90-й, встиг відзначитись гольовим пасом. Циганков оформив хет-трик.

Динамо на класі здобуває свою 600-у перемогу в історії чемпіонатів України. Команда Хацкевича набирає 38 очок і завершує рік з відставанням у 7 очок від Шахтаря. З 2-ї сходинки киян може потіснити Олександрія, якщо переможе в неділю Львів у рідних стінах. Карпати продовжують серію домашніх поразок до 6-и матчів і завершують 2018-й на 10-му місці, взявши лише 17 очок за 18 турів.

Динамо цілком заслужило перемогу, але на такий розгром не награло

Якби Карпати не так бездарно реалізовували свої моменти (особливий привіт Гуцуляку та Карраскалю), могли б і за нічию зачепитись. А так, команда Хацкевича, яка за перші 45 хвилин не показала нічого, окрім дивовижного штрафного свого лідера з гольовим рикошетом, настільки почала куражитись після перерви, що пішли уже п'яточки та ефектна гра на контрах. Атакувальний трикутник Вербіч, Шапаренко та Циганков компенсував черговий, м'яко кажучи, невиразний матч Бєсєдіна. І навіть численні удари від гравців Карпат по ногах суперника не стримували жваву київську молодь.

Під час обміну уколами наприкінці зустрічі Динамо карало, а "леви" пробачали. Біля камер і мікрофонів транслятора матчу почулись традиційні у Львові вигуки "ганьба", хоча насправді команду Бойчишина шкода – вони старались, грали моментами в гарний комбінаційний футбол і йшли в атаку до кінця. Наївність в обороні (наддосвідчений центральний дует Гуйє-Федецький не показував гарного прикладу, хоча провалювались усі) та відсутність класу при завершенні моментів спричинили такий результат. За нагодами гості не були аж настільки кращими, як показувало табло.

Циганков – найкращий голеадор УПЛ 2018/19 серед українців

В особистій дуелі найрезультативніших гравців збірної України, які виступають у нашій Прем'єр-лізі, цього разу перемогу здобув динамівець. У першому колі Швед в Києві оформив дубль, але під кінець 2018-го року відчутно здав – нині не дограв навіть до 60-ї хвилини. Циганков забив 9 голів в УПЛ 2018/19 і поступається лише екс-динамівцю Жуніору Мораєсу – бразилець наколотив за Шахтар 14 м'ячів. Цікаво, що у 2017-му Віктор також оформлював хет-трик, але було це вдома і завершилось ще болючіше – 5:0.

Карпати не можуть здолати домашнє прокляття

Львів'яни продовжили дві похмурі серії: 2 нічиї і 7 поразок у домашніх матчах з Динамо та рекордні 6 поспіль фіаско вдома в УПЛ. За набраними на виїзді очками "зелено-білі" проходять у топ-6, поступаючись лише 4-м першим у таблиці клубам. Однак, якщо рахувати лише матчі в рідних стінах, Карпати тільки на 2 бали випереджають безпросвітного аутсайдера Арсенал-Київ: 1 раз перемогли і 7 програли в поточному сезоні. Ех, а ще недавно стадіон Україна здавався для багатьох суперників неприступною фортецею...