УКР РУС

"Карпати" - "Зоря". Прев'ю

27 листопада 2010

Забути про втому.

19 тур. 27.11.2010. 15.00. Львів, ст. "Україна". Пряма трансляція на каналі "Футбол", текстова трансляція на нашому сайті.

Поєдинок 1-го серпня у Луцьку на стадіоні "Авангард" між "Зорею" та "Карпатами" став справжнього окрасою четвертого туру. Тоді після першого тайму львів'яни, котрі, до слова, проводили поєдинок абсолютно другим складом, після перших 45 хвилин перемагали з рахунком 2:0, але у другому таймі луганчани зуміли зрівняти рахунок. Уже на доданій хвилині Батіста не реалізував пенальті, який відбив екс-карпатівець Юрій Мартищук, що зя'явився на полі, аби стати у ворота замість вилученого Ігоря Шуховцева.

Що цікаво, у тому поєдинку свої дебютні голи у Прем'єр-лізі забивали Віталій Віценець та Юрій Гудима. Юрій Мартищук парирував перший у кар'єрі пенальті. Свої перші ігри у національному українському чемпіонаті провели бразильці Даніло Авелар та Нену (тоді ще він виступав у складі "Карпат"). А для Шуховцева той матч став останнім у цьому сезоні. І хтозна, чи не останній у кар'єрі...

Кожен з майбутніх суперників підходяить до цього поєдинку не в найкращому психологічному стані. "Зоря" вдома поступилася "Шахтарю" з рахунком 1:3, а "Карпати" на виїзді не зуміли перемогти абсолютного аутсайдера запорізький "Металург", зігравши внічию 0:0. І якщо програш "Зорі" гірникам був прогнозований, то втрата карпатівцями очок у Запоріжжі стала доволі несподіваною. Але зважаючи на перебіг самого матчу, львів'янам ще пощастило, що поєдинок завершився з таким рахунком, адже у тодішніх господарів було принаймні два моменти, аби забити у ворота Руденка.

У тому поєдинку було явно помітно, що карпатівцям не вистачає свіжості - команда відчутно втомилася у цьому важкому сезоні. Проте на власному полі підопічних Олега Кононова як завжди гнатимуть уперед власні фанати, і карпатівці, безперечно, зіграють зовсім по-іншому, ніж у Запоріжжі. "Зелено-білим" потрібно забути про втому і спробувати здобути три очки в останньому матчі чемпіонату цього року, аби піти на зимову перерву з комфортним відривом у зоні Лізі Європи.

Але й "Зорі" очки необхідні не менше, ніж "Карпатам". В команди лише 19 пунктів, і не так вже й далеко зона вильоту. У разі ймовірної перемоги "Севастополя" та невдачі луганчан у Львові відрив може стати дуже небезпечним для "Зорі". Тому можна не сумніватися, що підопічні Анатолія Чанцева зроблять усе можливе, аби повернутися до Луганську з очками

Травмований - Зеньов (Карпати)

Дискваліфікований - Мілошевіч (Карпати).

Про матч першого кола ми уже писали, тому зазначимо лише, що востаннє "Зоря" перемагала на стадіоні "Україна" ще в 2006 році, коли ці команди ще виступали у першій лізі.

Прогноз - 2:0.