УКР РУС

"Карпати" - "Шахтар". Анонс

13 березня 2011

Що змінилося після Copa del Sol?

21 тур. 13.03.2011. 16.00. Львів. Стадіон "Україна". Пряма трансляція на каналі "Україна", текстова трансляція на нашому сайті.

Один з двох центральних матчів туру. Зустрічаються дві амбітних команди, одна з яких є абсолютним лідером у чемпіонаті, а інша посідає тверде місце у зоні Ліги Європи.

Для "Шахтаря" матчі з "Карпатами" останніми роками складаються дуже непросто. Тут можна згадати й останній поєдинок цих команд у Львові, коли "Шахтар" ціною неймовірних зусиль здолав капрпатівців, та й то після обапільного вилучення. Можна навести як приклад і поєдинок у Донецьку у першому колі, де гірники лише мінімально перемогли підопічних Кононова. Причому якби карпатівці використали свої моменти у тій зустрічі, рахунок міг бути нічийним.

А в останньому протистоянні цих команд перемогу взагалі святкували "Карпати". Сталося це у фіналі міжсезонного турніру Copa del Sol, долю якого вирішив точний удар Ігоря Худоб'яка. І хоча можна зробити поправки на товариський статус тих змагань, а також на те, що багато гравців обох команд роз'їхалися напередодні фіналу по своїх національних збірних та все ж факт залишається фактом: гірники тоді поступилися львів'янам.

Як складеться цей матч - спрогнозувати складно. У минулому турі обидві команди зіграли не переконливо. Карпатівці лише у доданий час врятували нічию у поєдинку з "Арсеналом". Так само у доданий час Луіс Адріано приніс перемогу "Шахтарю" над одним з аутсайдером "Севастополем". Безперечно, налаштування обох команд на це протистояння буде зовсім іншим. Тиждень тому гірники більше думали про повторний поєдинок з "Ромою". Тепер же, коли завдання виходу в чвертьфінал Ліги чемпіонів уже вирішене, можна спокійно зосередитися на поєдинку з "Карпатами". Що стосується львів'ян то можна не сумніватися що й вони зіграють сильніше, адже зі Львова взагалі мало кому вдавалося у цій першості вивезти очки. Для такої команди, як "Карпати" фактор власного поля і підтримка своїх вболівальників є надзвичайно важливою.

Дискваліфікованих - немає.

Травмовані - Батіста (Карпати) - Кучер (Шахтар).

Матч першого кола: "Шахтар" - "Карпати" - 1:0 (Вілліан, 45).

Прогноз на матч - 1:2.