УКР РУС

Карпати – Олімпік: стратити не можна догравати

5 грудня 2017 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

Футбол 24 намагається зрозуміти, яка доля матчу 18-го туру УПЛ Карпати – Олімпік, що не був дограний 3 грудня через снігопад у Львові.

Що відбулось?

У неділю, 3 грудня, на стадіоні "Україна" у Львові мав відбутися матч 18 туру чемпіонату України Карпати – Олімпік. На жаль, він не був дограний. Арбітр матчу Катерина Монзуль зупинила гру через снігопад.

Карпати – Олімпік: матч на стадіоні "Україна" було перервано через снігопад

Погодні умови не дозволили дограти матч в той же день. Як стало відомо згодом, Карпати запропонували Олімпіку дограти поєдинок наступного дня, в понеділок, але не встигли підготувати поле – снігопад, а також мінусова температура зробили свою темну справу.

Яка позиція Олімпіка?

"Між віце-президентом Карпат Олегом Смалійчуком і генеральним директором Олімпіка Олексієм Антоновим був укладений джентльменський договір, донецький клуб пішов назустріч львів'янам і погодився дограти зустріч на наступний день, о 13:00", – повідомив прес-атташе Олімпіка Олег Барков.

Карпати не включили підігрів поля на стадіоні Україна, – прес-аташе Олімпіка

Головний тренер Олімпіка Роман Санжар сказав після матчу наступне:

"По закінченню першого тайму матчу Карпати – Олімпік була перерва, яка затягнулася приблизно на 45 хвилин. Після цього офіційні особи матчу сказали нам, що гра не буде продовжена. Ми поставили запитання, що нам робити далі – їхати до Києва або залишатися у Львові і чекати догравання?

Між клубами Олімпік і Карпати був укладений джентельменський договір, Прем'єр-ліга підтвердила, що догравати матч будемо на наступний день. В очікуванні остаточного рішення ми прочекали в автобусі близько години, після чого вирушили до готелю, готуватися до догравання, яке повинно було відбутися в понеділок".

Санжар: Наша позиція – дограти матч з Карпатами в цьому році, інакше будемо просити зарахувати львів'янам поразку

"Наша позиція – ми хотіли зіграти в понеділок, готові зіграти в середу в Києві. Але обов'язково дограти матч в цьому році. Оскільки нас не підтримують в цьому питанні і пропонують перенести догравання на наступний рік, ми будемо вимагати компенсацію за проживання в готелі та просимо зарахувати футбольному клубу Карпати поразку в цьому матчі", – висловив позицію клубу Роман Санжар.

За інформацією Футбол 24, Олімпік пропонував проведення матчу в 2017 році ще цього тижня. Проте станом на сьогодні не були у захваті від такої пропозиції Карпати. Зараз вже не доводиться говорити про серйозність можливості проведення матчу в середу, 6 грудня.

Яка позиція Карпат?

Львівський клуб намагався вирішити ситуацію та зіграти наступного дня. Через погодні умови це виявилося зробити неможливим (шар снігу та льодова кірка на снігу). (В початковій версії статті було написано, що газон промерз, але це не коректний термін.)

За словами віце-президента клубу Олега Смалійчука, була і спроба дограти матч на "Арені Львів".

"Вчора ми підготували поле, воно було в хорошому стані, і всі це бачили. Зв'язувалися з "Ареною Львів" і хотіли завтра провести там другий тайм, але вони нам назустріч не пішли", – сказав Смалійчук телеканалу "Футбол 1".

За інформацією Футбол 24, Карпати станом на зараз наполягають (наполягали) на тому, щоб зіграти матч після гри з Вересом або у весняній частині сезону після зимової паузи.

Що говорить регламент?

Припинення матчу та подальші дії регламентовані пунктом 29 статті 9 Регламенту Прем’єр-ліги.

"Якщо арбітр ухвалить рішення припинити проведення матчу, то Дирекція після отримання рапортів офіційних осіб матчу визначає місце, час та дату догравання, якщо тільки це питання не буде передане Дирекцією на розгляд КДК ФФУ".

Карпати – Олімпік: Комітет арбітрів ФФУ похвалив дії Монзуль

М’яч, так би мовити, на половині поля УПЛ. За інформацією Футбол 24, Ліга пробує домовитись з двома клубами, які намагаються домовитися про дату, що влаштувала б обидва клуби. Поки що безуспішно.

Якщо не домовляться – ситуацію розрулить КДК ФФУ.

Гельзін: Карпати не хочуть догравати матч. Ми змушені звернутися в КДК

Чекаємо продовження…