УКР РУС

"Карпати" - "Кривбас". Прев'ю

14 листопада 2010

"Кривбас" спробує скористатись складним графіком "Карпат": чи вдасться криворіжцям вивезти якісь очки зі Львова?

17 тур. 14.11.2010. 18:00. Львів. Ст. "Україна". Пряма телетрансляція на телеканалах "Футбол" та "Перший Національний". Текстова трансляція на нашому сайті.

Вояж до Львова повинен бути приємним для футболістів "Кривбасу", бо саме тут в кінці минулого сезону вони здобли перемогу, яка, фактично. порятувала їх від вильоту. Сьогодні "Кривбас", як і в свої минулі роки - міцний середняк, що претендує на дещо більші позиції. По грі в попередньому турі з "Шахтарем" ми побачили, що кривбасівці можуть грати достойно з лідером чемпіонату. Більше того, епізодами "гірникам" просто пощастило в Кривому Розі. Але підопічним Максимова бракує того ж, що й іншим нашим клубам нашої першості - стабільності. Відтак - тринадцята сходинка турнірної таблиці, де зараз осів "Кривбас" об'єтивно, мабуть, відображає гру команди в цьому сезоні. При цьому мусимо відмітити хорошу гру кривбасівців на виїзді: в гостях команда із Запоріжжя програла лиш в двох матчах при одній перемозі і п'ятьох нічиїх. Цю статистику "Кривбас" може покращити вже сьогодні у Львові, адже на підготовку до матчу криворіжці мали вдвічі більше часу, ніж "Карпати".

"Карпати", програвши "Арсеналу" в чвертьфіналі кубка, а перед тим втративши всі шанси на продовження боротби в Лізі Європи, невдовзі зможуть зосередить лише на чемпіонаті. А там "зелено-білим" є що боронити - п'ята сходинка, яку зараз посідає команда Кононова дозволить на пряму взяти участь в Лізі Європи. Та зараз галичанам ще потрібно трішки дотерпіти, адже залишились ще два матчі Ліги Європи, де необхідно постаратись принести якогомога більше для клубного рейтингу України.

Гравці "Карпат" кажуть, що грають на великому виснаженні. Через це в команді лазарет пустим не буває, а лавка запасних у "Карпат" не така велика. Всі розуміють, що карпатівцям взимку потрібно підсилювати склад, але тут, мабуть, актуальніше поставити питання - як зберегти той кістяк, що є? Бо види на Худоб'яка та Голодюка видніються в багатьох клубів, і нетільки українських, давно, а от Федецький може запросто повернутись у "Шахтар", де немає гідної заміни Даріо Срні. Так що у "Карпат" із завершенням першої половини сезону проблеми тільки розпочнуться.

Травмовані: Ощипко, Батіста - Хомченовський, Гоцерідзе.
Дискваліфікованих немає .

У Львові з п'яти останніх матчів "Карпати" виграли в трьох, один програли, ще один звели внічию.

Прогноз: 1:0