УКР РУС

"Карпати" - "Іллічівець" - 3:1. ВІДЕО

10 квітня 2011

Підопічні Олега Кононова здобувають вольову перемогу над "Іллічівцем".

Доволі неочікувано гості забили вже в дебюті матчу: Костянтин Ярошенко чудово виконав штрафний з 25-ти метрів. Після цього карпатівці цілком прогнозовано захопили ініціативу, проте гольових моментів було створено обмаль. Та все ж своє вагоме слово сказав лідер і капітан команди Ігор Худоб'як, який головою пробив без шансів для Шуста. Незважаючи на перевагу "Карпат", до завершення тайму ближчими до взяття воріт були гості, проте удар Ярошенка з вбивчої позиції якимось дивом встиг заблокувати Борха Гомес.

Після перерви карпатівці явно додали, натомість гості, схоже, вирішили зіграти на утримання. Не скажеш, що львів'яни створювали момент за моментом, проте голкіпер "Іллічівця" Богдан Шуст працював регулярно, кілька разів витягнувши небезпечні постріли суперників. Розв'язка наступила на 84-й хвилині, коли арбітр матчу призначив пенальті у ворота "Іллічівця". Важко зі сторони однозначно трактувати, чи м'яч у цьому епізоді таки влучив у руку захиснику, проте й до цього було кілька неоднозначних епізодів, коли суддя в принципі мав підстави призначати у ворота "Іллічівця" 11-метровий. У будь-якому разі Андрій Ткачук з точки обіграв Шуста, хоча голкіпер ледь не не витягнув удар карпатівця. А для того, аби не перемагати завдяки доволі сумнівному пенальті, господарі уже на доданій хвилині організували ще один гол у ворота "Іллічівця", автором якого став Голодюк.

"Карпати" здобули вольову перемогу над командою свого колишнього тренера, і фактично гарантували собі мінімум п'яте місце у чемпіонаті.