УКР РУС

Карпати – Динамо. Анонс

29 жовтня 2017 Читать на русском

14 тур УПЛ. 19:30. Львів, стадіон "Україна". Телетрансляція – канал "2+2". Головний арбітр – Костянтин Труханов.

Динамо не може перемогти у 4 матчах чемпіонату поспіль, а тому перебуває значно ближче до втрати другого місця, ніж до виходу на перше. Тиждень тому кияни мали можливість наблизитися до Шахтаря, однак в очному поєдинку вибороли лише нічию. Олександр Хацкевич зробив ставку на оборону і таки зумів повністю перекрити кисень "гірникам", але на турнірному становищі це ніяк не відобразилося.

Статистика протистояння – 54 матчі: 5 перемог Карпат, 10 нічиїх, 39 перемог Динамо

Вчора Шахтар зробив своєму супернику несподіваний подарунок, розписавши мирову зі Сталлю. Тепер перемога "біло-синіх" на "Україні" скоротить розрив між лідерами до 5 пунктів, що виглядатиме не так вже й катастрофічно для столичного клубу.

У Кубку України тренерський штаб Динамо дав змогу проявити себе деяким молодим футболістам та іншим гравцям, яким бракувало ігрової практики. Такий змішаний склад в овертаймі дотиснув Олександрію та здобув путівку в 1/4 фіналу. Найефективнішим гравцем того матчу на рівні з Кравцем був Гонсалес. Парагваєць викладався на повну, адже сьогодні він своїй команді не допоможе через дискваліфікацію.

Найрезультативніший матч – 10 голів
19.08.2007. 6-й тур чемпіонату України-2007/2008
Динамо – Карпати – 7:3

Продовжує відновлюватися Циганков, відтак фланги Динамо знову закриватимуть непрофільні виконавці. Але є і позитивні новини з київського лазарету – готові вийти на поле Віда, Мораєс і Корзун. Останній після якісної гри в Класичному має шанс стати постійною заміною травмованому Сидорчуку.

У Карпат кадрові втрати відсутні, тренерський штаб може продовжувати експериментувати зі схемами та гравцями. Найголовніше, що цікаві рішення Сергія Зайцева позитивно впливають не лише на гру команди, але й на результат. В останніх двох матчах "леви" набрали 4 очки і дещо відірвалися від дна турнірної таблиці.

"Родзинки"
– Карпати в зустрічах з Динамо не перемагають впродовж 15-ти ігор: 2 нічиї та 13 поразок.
– 100-й матч в чемпіонатах може провести Артем Кравець з Динамо.
– 60-й гол в чемпіонатах може забити Олег Гусєв з Динамо.

Виїзна перемога над Ворсклою, здобута завдяки фантастичному удару зі штрафного від Мякушка, стала несподіванкою. Однак не можна проігнорувати той факт, що львівський колектив дійсно почав грати в значно організованіший футбол. Найбільш "дирявий" захист Прем'єр-ліги не пропускає вже протягом більш ніж 200 хвилин.

Новий головний тренер львів'ян повернув команді обличчя – за грою "зелено-білих" стає приємно спостерігати. Повинні на це зважати і вболівальники Карпат, які традиційно пристойно заповнюють стадіон на матчі з незручним, але дружнім суперником.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Карпати: Підківка – Федецький, Нестеров, Лобай, Мірошниченко – Тіссоне, Голодюк – Гуцуляк, Ді Франко, Мякушко – Гладкий.

Динамо: Коваль – Кендзьора, Хачеріді, Віда, Піваріч – Морозюк, Корзун, Гармаш, Буяльський – Мораєс, Мбокані.

Класичне з висновками, прогрес Карпат і Зорі. Підсумки 13-го туру УПЛ