УКР РУС

Карпати – Арсенал-Київ та ще два матчі УПЛ. Анонс

5 травня 2019 Читать на русском

У рамках 27-го туру УПЛ Карпати приймають Арсенал-Київ, Олімпік зустрінеться з Ворсклою, а Десна – з Чорноморцем. Анонс та прогноз на матчі читайте на "Футбол 24".

Карпати – Арсенал-Київ

5 травня, 17:00, Львів, стадіон Україна

Головний арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Телетрансляція на каналі ZIK, текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Турнірна ситуація Карпат складна, адже після фантастичної поразки Олімпіку в минулому турі львів'яни поступилися дев'ятою позицією донеччанам. Тепер "зелено-білі" йдуть у зоні плей-офф за виживання в двох очках від "олімпійців", однак в разі сьогоднішньої невдачі у них буде шанс наблизитись і до передостанньої сходинки. Арсенал-Київ відірвався від Чорноморця на три пункти й просто забов'язаний набирати ще – а до десятих Карпат всього чотири залікових бали. Одна перемога у Львові зробить "канонірів" та "левів" прямими конкурентами.

Ящишин – новий виконавчий директор Карпат

Ігрова форма підопічних Фабрі Гонсалеса жахлива. У нижній шістці вони досі нікого, крім Ворскли, не перемагали, а у минулому турі вони примудрилися пропустити два голи за дві хвилини, програвши Олімпіку з рахунком 3:2. Головний тренер на прес-конференції гнівався на своїх захисників, фанати погрожували розправою, а Гуцуляк та Нестеров, які прийшли спілкуватися з ними, натякнули на проблеми мотивації у колективі. У команді Ігора Леонова все навпаки: у п'яти останніх матчах вони тричі перемогли, а поразка Олімпіку стала простою випадковістю. "Каноніри" нині на ходу.

Кадрова ситуація

Дискваліфіковані: немає

Травмовані: Де Камарго (Карпати)

Відсутні з інших причин: Мегреміч (відправлений у дубль)

Орієнтовні склади на матч Карпати – Арсенал-Київ

Карпати: Кучинський – Нестеров, Гуйє, Ковтун – Мякушко, Онгла, Кльоц, Гуцуляк – Ді Франко – Швед, Понде

Арсенал: Підківка – Жичиков, Башлай, Вакуленко, Осман – Домбровський, Оріховський – Калітвінцев, Ліпартія, Авагімян – Ковпак

Прогноз "Футбол 24" – 1:1

Карпати, при всіх своїх проблемах, вміють грати у футбол та мають класну кадрову комплектацію. На власному полі вони не повинні допустити фіаско, однак у перемогу над таким міцним Арсеналом-Київ теж поки не віриться. Дуже ймовірним підсумком цієї зустрічі є саме результативна нічия.

Олімпік – Ворскла

5 травня, 14:00, Київ, стадіон Динамо імені В. В. Лобановського

Головний арбітр: Дмитро Кутаков (Бровари)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Ворскла особливих турнірних завдань наразі не має, адже відірвалася від зони перехідних матчів аж на вісім очок. Навряд чи полтавці за останні шість турів втратять цей гандикап, тож вони можуть концентруватися виключно на футболі. Олімпік же після геройського прориву із зони перехідних матчів повинен, як мінімум, не підпускати до себе Карпати – вони всього у двох пунктах позаду.

"В Олімпіка є не тільки великодні яйця", – Гельзін прокоментував перемогу над Карпатами

Обидва клуби навесні провели ротацію тренерського складу, призначивши раніше невідомих наставників. Це спрацювало: донеччани у перших двох матчах під керівництвом Ігора Климовського набрали шість очок, а Віталій Косовський повернув полтавцям характер – після епічного камбеку з 0:3 проти Десни "ворскляни" на останніх хвилинах вирвали вольову перемогу в Одесі. Словом, команди зараз на ходу.

Кадрова ситуація

Дискваліфіковані: Сапай (Ворскла)

Травмовані: Балашов, Еногела, Халімі, Цимбалюк, Тимошенко (Олімпік)

Під питанням: Є. Пасіч (Олімпік)

Орієнтовні склади на матч Олімпік – Ворскла

Олімпік: Кринський – Ксьонз, Гришко, Снурніцин, Вантух – Гай, Кравчук – Матар, Політило, Г. Пасіч – Дегтярьов

Ворскла: Шуст – Пердута, Чеснаков, Мартиненко, Артур – Петровіч, Габелок – Кобахідзе, Шарпар, Ребенок – Карека

Прогноз "Футбол 24" – 2:2

Олімпік та Ворскла під керівництвом нових тренерів стали демонструвати футбол з великою кількістю забитих та пропущених голів, тому чогось подібного можна очікувати і в їхній очній зустрічі. Результативна нічия здається найбільш вірогідним підсумком даного поєдинку.

Десна – Чорноморець

5 травня, 17:00, Чернігів, стадіон імені Юрія Гагаріна

Головний арбітр: Іван Бондар (Київ)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Десна після вильоту в нижню шістку задекларувала завдання виграти її. Поки що сіверяни тримаються поставленої мети, займаючи сьоме місце з 35 очками в активі – у восьмої Ворскли на два залікових бали менше. Чорноморцю ж перемога у Чернігові потрібна, як повітря: одесити вже відстають від передостанньої позиції на три пункти, а більший розрив "моряки", здається, відіграти просто не в силах.

Червенков – про поразку Чорноморця від Ворскли: Не думаю, що гравці самі собі привозять такі ситуації

Десна переконливо розпочала другий етап, однак потім пригальмувала. У Полтаві чернігівці примудрилися розписати нічию, вигравши перший тайм з рахунком 0:3, а з Арсеналом-Київ тиждень тому стався конфуз – "каноніри" впевнено перемогли підопічних Рябоконя. На кризу його команди це ще не схоже, однак результати змушують задуматись. Чорноморець же після бадьорого старту навесні швидко скотився до типового футболу аутсайдера, хоча останнім часом виглядав непогано. Карпати цілком могли йому програти у рідних стінах, а в минулому турі одесити мали добивати Ворсклу на старті другого тайму – Коваль не забив пенальті, а далі "моряки" поплили, пропустивши два голи наприкінці зустрічі. Сьогодні це недопустимо.

Кадрова ситуація

Дискваліфіковані: Огиря (Десна)

Під питанням: Голіков, Гошкодеря (Чорноморець)

Орієнтовні склади на матч Десна – Чорноморець

Десна: Литовка – Д. Фаворов, Імереков, Гітченко, Мостовий – Якимів, Богданов – Старенький, Хльобас, Картушов – Безбородько

Чорноморець: Кожухар – Рижук, Грачов, Трубочкін, Норенков – Бабенко, Морозенко – Чорній, Мусолітін, Танчик – Коваль

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Чорноморець буде битися та чіплятися за будь-які очки. Оборона Десни навесні не вражає надійністю, тож на один забитий гол команда Ангела Червєнкова може сподіватися – щоправда, проблеми характеру можуть завадити розвинути успіх. Сіверяни, однак, все одно виглядають фаворитами зустрічі, тож можна прогнозувати їхню перемогу.