УКР РУС

Ювентус розписав вогняну нічию із Вероною – Пірло врятувався від першої поразки у Серії А

25 жовтня 2020 Читать на русском

В рамках 5-го туру Серії А відбулось п'ять матчів. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпионат Италии 2020/21, 5-й тур

Кальярі – Кротоне – 4:2

Голи: Лікоянніс, 25, Сімеоне, 35, Соттіл, 46, Жоао, 85 – Мессіас, 22, Моліна, 43

Вилучення: Чигаріні, 48 (Кротоне) (друга жовта)

Беневенто – Наполі – 1:2

Голи: Р. Інсіньє, 30 – Л. Інсіньє, 60, Петанья, 67

Парма – Спеція – 2:2

Голи: Гаджіоло, 34, Куцка, 90+1 (пен) – Чабот, 28, Агудело, 31

Фіорентина – Удінезе – 3:2

Голи: Кастровіллі, 11, 52, Міленковіч, 21 – Окака, 43, 86

Ювентус – Верона – 1:1

Голи: Кулусевскі, 78 – Фавіллі, 60

Недільню програму дня відкривав поєдинок Кальярі – Кротоне. Ще у першому таймі команди влаштували справжню перестрілку. Першими забили гості, але острів'яни теж не змусили довго чекати і відповіли двома голами – відзначився Лікоянніс та Сімеоне. Під завісу тайму Моліна зрівняв, але за дві хвилини Соттіль знову вивів "россоблю" уперед.

Гасперіні знайшов причину провалу Аталанти у матчі проти Сампдорії

Одразу після перерви Кротоне залишився у меншості – другу жовту за грубий фол отримав Лука Чигаріні. Острів'яни одразу почали насідати і високо пресингувати, але оборона гостей трималась. На 85-й хвилині Жоао головою замкнув навіс з кутового у штрафний майданчик і збільшив перевагу – 4:2. Цей гол був останнім у матчі.

Наполі на виїзді зустрічався із Беневенто. На 30-й хвилині господарі відкрили рахунок. Роберто Інсіньє, який, до речі, є колишнім вихованцем "адзуррі", отримав передачу у штрафному майданчику і з вбивчої відстані пробив повз голкіпера. Одразу по перерві Інсіньє-старший зрівняв рахунок, але VAR скасував його гол через офсайд. Лоренцо прагнув відповісти молодшому брату і на 60-й йому це вдалось. Він майстерно прибрав захисника на замасі, вийшов на ударну позицію і з дальньої дистанції потужно вистрілив у поперечину, від якої м'яч залетів у сітку. Трохи згодом, на 67-й, Петанья з меж карного майданчика в дотик замкнув передачу під удар від Політано і вивів неаполітанців уперед. До останніх секунд матчу Беневенто відчайдушно намагався зрівняти, однак підопічним Гаттузо вдалось втримати результат.

Парма у рідних стінах приймала Спецію. У середині першого тайму гості за три хвилини забили двічі – своє ім'я до протоколу вписали Чабот і Агудело. "Пармезанці" одразу відквитали один гол – Гаджіоло своєчасно опинився на добиванні. У другому таймі гольова засуха тривала до 90+1 хвилини, коли Терці збив суперника і привіз одинадцятиметровий. Його без особливих проблем реалізував Куцка, зрівнявши рахунок. Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 2:2.

Удінезе завітав у гості до Фіорентини. Вже на 11-й хвилині господарі відкрили рахунок завдяки голу Кастровіллі, який замкнув простріл Бірагі у штрафний майданчик. Трохи згодом, ударом з меж карного майданчика, перевагу закріпив Міленкович. Під завісу тайму Удінезе вдалось відквитати один гол – відзначився Окака.

По перерві Кастровіллі поклав ще один і записав до свого активу дубль. Гості відчайдушно прагнули відігратись і ризиковано атакували. На 86-й хвилині Окака головою замкнув навіс Форестьєрі у штрафний майданчик – 3:2. Це надихнуло гравців Удінезе і останні хвилини вони провели атакуючи у скаженому темпі, але тактика "фіалок" на утримання результату спрацювала і більше голів глядачі не побачили.

Ювентус у чотирьох останніх іграх здобув лише одну перемогу, і те – технічну над Наполі, тому поєдинок із Вероною потрібно було вигравати. У першому таймі обидві команди мали шанси відкрити рахунок, але у гостей на заваді стояв Щенсни, а підопічним Андреа Пірло бракувало реалізації. Перед перервою Мората таки зумів забити, але після перегляду VAR його гол було скасовано – форвард туринців опинився у мікроскопічному офсайді.

У другій половині зустрічі Верона вийшла уперед. Фавіллі, який щойно вийшов на заміну, замкнув точну передачу Дзакканьї у штрафний майданчик і за дві хвилини був змушений покинути поле через отриману травму. "Стара синьйора" кинула усі сили щоб зрівняти рахунок і на 78-й їм це вдалось. Кулусевскі у штрафному майданчику навозив Фараоні і пробив у лівий кут воріт. До останніх секунд матчу команди відчайдушно намагались вирватись уперед, але більше голів у цій зустрічі глядачі не побачили.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ